Nyitókép: kosice24.sk

 

Kedd reggeltől több baleset és nem tisztított utak nehezítik a közlekedést a szlovákiai utakon való közlekedést.

 

Az RTVS zöldvonala szerint teljesen átjárhatatlan a kezeletlen, havas utak miatt Murányalja (Muráň) és Tiszolc (Tisovec) között. Baleset történt Apátújfalu (Opatovská Nová Ves) és Tótgyarmat (Slovenské Ďarmoty) között, így az érintett útszakasz szintén átjárhatatlan.

 

„Kerüljenek Leszenye (Lesenice), Ipolyharaszti (Chrastince) és Kóvár (Koláre) felé” – tették hozzá az RTVS zöldvonalán. Szacsúr (Sačurov) és Hencfalva (Hencovce) között sem jobb a helyzet, ott több autó is az árokban végezte.

 

 hirdetes_810x300  

Több baleset is történt az R2-es úton, kamion állnak keresztben az R4-es út Magyarországról Kassa felé vezető szakaszán, így itt sem lehet átjutni.

 

Kassa megye néhány útszakaszán kocsisorok alakultak ki, így késésekkel kell számolni. A havazás főleg Kassán és környékén nehezíti a közlekedést a megye szóvivője szerint. Bár a szóvivő szerint a legtöbb út járható minőségű, a rendőrség letaposott hórétegre és sűrű havazásra figyelmezteti a sofőröket. Bár több balesetről is bejelentést kaptak, egyelőre szerencsére nem történt tragikus szerencsétlenség.

 

Közép- és Kelet-Szlovákia néhány járásában kedden egész napos havazásra kell számítani. Az utakon hóátfúvások is kialakulhatnak. Az SHMÚ ezért első- és másodfokú riasztást adott ki az érintett régiókban.

 

Minden esetben érdemes előre Informálódni a közúti helyzetről a régiók útinform-platformjain, valamint akár az RTVS zöldvonalán is.

 

teraz.sk

Megosztás:
Címkék: havazás

Tetszett önnek ez a cikk?

Kattintson az alábbi gombra vagy a kommentek között bővebben is kifejtheti véleményét.

Ön lehet az első aki a tetszik gombra kattint!