Nyitókép: tvnoviny.sk

 

Obnov dom projekt keretén belül ismét pályázatot hirdettek a családi házak felújítására, ezúttal azonban csak a földrengés sújtotta vagy jégeső miatt károkat szenvedett házakra lehet pályázni. A felhívás keretösszegét az eredeti 15 millió euróról 27 millió euróra emelték.

 

A tárca szerint nem kell attól tartani, hogy a pályázók nem győzik beküldeni a kért anyagokat a pályázat lezárultáig, mivel a rendkívüli felhívás 2024. július végéig nyitva marad. A program keretében 1200 háztulajdonosnak tudnak segíteni, egy pályázó akár 22 800 eurót is kaphat, újításként pedig akár 7000 euró előleget is kérhetnek a háztulajdonosok.

 

A Szlovák Környezetvédelmi Ügynökség (SAŽP) a www.obnovdom.sk weboldalon közölte, hogy melyik településeket érinti a felhívás. A lista folyamatosan bővül az érintett önkormányzatok visszajelzései alapján. A minisztérium figyelmeztetett: nem minden listán szereplő ház kaphat támogatást. A SAŽP ellenőrzi az épület korát is, melynek még 2013 előtt kellett felépülnie.

 

 hirdetes_300x300  

A nyaralók és egyéb épületek tulajdonosai szintén nem jogosultak a pénzügyi hozzájárulásra. Amennyiben van olyan személy, akinek a háza a földrengés vagy jégeső következtében károkat szenvedett, de nem került fel a listára, kérvényezheti az illetékes polgármestert a regisztrációjára, majd kérvényezheti a támogatást.

 

obnovdom.sk

Megosztás:

Tetszett önnek ez a cikk?

Kattintson az alábbi gombra vagy a kommentek között bővebben is kifejtheti véleményét.

Ön lehet az első aki a tetszik gombra kattint!