Nyitókép: noviny.sk

 

Folyamatos a személyforgalom a Felsőnémeti-Ungvár határátkelőhelyen, a teherszállítás esetében azonban 4-5 nap a várakozási idő. Mint ismert, az UNAS december 3-tól blokkolja a kamionos forgalmat a szlovák-ukrán határátkelőhelyen.

 

Az átkelő előtti útvonalon rendőrjárőrök irányítják mindkét irányba a forgalmat, mivel csak egy sáv járható, a kamionokat pedig a lakott területekről úgy kormányozzák el, hogy az érintett települések lakóit a lehető legkevésbé korlátozzák.

 

A szlovák fuvarozók el akarják érni, hogy az Európai Bizottság azonnali hatállyal állítsa vissza az ukrán járművekre vonatkozó szállítmányozási engedélykötelességet.

 

 hirdetes_810x300  

A kamionok áthaladásának korlátozása további intézkedésig tart, a tiltakozók az európai közlekedési miniszterek hétfői brüsszeli tárgyalásának eredménye alapján döntenek a további lépésekről.

 

A tiltakozó blokád kezdetén az UNAS arról tájékoztatott, hogy a humanitárius szállítmányok, a katonai segélyek, az élő állatok, az üzemanyag és a hűtött vagy friss áruk szállítását nem korlátozzák, az egyéb árukat szállító kamionokból óránként négyet engednek át a határátkelőn.

 

A szlovák minisztérium közölte, hogy tiszteletben tartja a fuvarozók sztrájkhoz való jogát, de arra kéri őket, hogy a legkisebb mértékben zavarják, illetve akadályozzák a határ környékén lakók életét.

 

Mostani tiltakozóakciójukkal a teljesen ellehetetlenített szlovákiai fuvarozók helyzetére akarják ráirányítani a figyelmet, és azonnali megoldást várnak az Európai Bizottságtól.

 

teraz.sk

Megosztás:

Tetszett önnek ez a cikk?

Kattintson az alábbi gombra vagy a kommentek között bővebben is kifejtheti véleményét.

Ön lehet az első aki a tetszik gombra kattint!