Nyitókép: Facebook/Zuzana Čaputová

 

Csak akkor győzhetünk a társadalomban jelen lévő erőszak elleni harcban, ha radikálisan megváltoztatjuk a társadalmi légkört és a kapcsolataink kultúráját – mondta Zuzana Čaputová köztársasági elnök a közösségi oldalán, aki szerdán nyitotta meg a családon belüli és nemi erőszakkal foglalkozó Synergy Network találkozóját.

 

Čaputová megjegyezte, hogy a mindenütt jelenlévő feszültséget tovább fokozza az agresszív politikai kommunikáció, hozzátéve a verbális agresszió és az ellenségeskedés a virtuális térből átkerül a valós életbe, és gyakran a szavakból tettekre vált.

 

Ennek az állapotnak a következményei – véli az elnök – már ma is láthatóak, hiszen a zaklatás, a megaláztatás és az erőszak  már a tizenéves korosztálynál is elterjedt jelenség. Ráadásul a nők elleni erőszak gyakorisága is rohamos ütemben növekszik, jegyezte meg.

 hirdetes_300x300  

 

Zuzana Čaputová arra is rámutatott, hogy alapvetően meg kell változtatni azt a környezetet, amelyben a gyermekek és fiatalok következő generációját neveljük. „Mert különben az intoleranciát, az arroganciát és az agressziót normálisnak fogják reprodukálni a saját kapcsolataikban” – hangsúlyozta az elnök.

 

Teraz.sk nyomán

Megosztás:

Tetszett önnek ez a cikk?

Kattintson az alábbi gombra vagy a kommentek között bővebben is kifejtheti véleményét.

Ön lehet az első aki a tetszik gombra kattint!