Nyitókép: imhd.sk/ kubo2126 felvétele

 

A Pozsonyi Közlekedési Vállalat tizenharmadik alkalommal indította útjára a karácsonyi villamost a főváros utcáin. A feldíszített jármű a belvárosban koptatja a síneket. A karácsonyi villamoson való utazás mindenki számára ingyenes, az érdeklődők bármelyik megállóban fel- és leszállhatnak rá.

 

„A világítás és a dekoráció megtervezésében és későbbi szerelésben idén a Szlovák Műszaki Egyetem Gépészmérnöki Karának hallgatói vettek részt, így a DPB teret biztosított számukra a tanulmányaik során megszerzett tudás gyakorlati megvalósítására. A hallgatók a színkombináció kezdeti terveitől a karácsonyi villamos és a megálló végleges kialakításáig az egész projektben részt vettek. Ezt egészítette ki a pozsonyi általános iskolák számára kiírt rajzpályázat. A művészeti versenyen kiválasztott képek a karácsonyi villamoson kaptak helyet, ahol egy szimbolikus kis galériát hoztak létre.”

 

– magyarázta Martin Chlebovec, a DPB szóvivője. A karácsonyi villamos 2024. január 6-ig (Háromkirályok napjáig) menetrend szerint közlekedik, kivéve december 7-én, 8-án, 11-én, 12-én, 14-én, 15-én és 24-én.

 

Körkép.sk, Imhd.sk nyomán

 hirdetes_810x300  

Megosztás:

Tetszett önnek ez a cikk?

Kattintson az alábbi gombra vagy a kommentek között bővebben is kifejtheti véleményét.

Eddig 2 olvasónak tetszik ez a cikk.