Nyitókép: Buday Mária

 

December 14-én az AGEL SK által működtetett komáromi a kórházban ünnepélyes keretek között átadták a felújított E pavilont. 

 

Az átépítés befejezésén, s ezzel az épület átadásán, amely Nyitra megye önkormányzata ismételt finanszírozása által valósult meg, jelen volt Zuzana Dolinková a Szlovák Köztársaság Egészségügyi Minisztériumának minisztere, Michal Pišoja, az Agel Sk csoport elnöke, Miroslav Jaška, az AGEL komáromi kórházának igazgatója, Csenger Tibor Nyitra Megye Önkormányzatának alelnöke, Farkas Iván a Magyar Szövetség frakcióvezetője, Keszegh Béla Komárom város polgármestere valamint a Magyar Szövetség több képviselője.

 

Az épület átadása mellett a kórház vezetése átvehette az Egyesített Akkreditációs Bizottság tanúsítványát is, amelyet összesen két kórház szerzett meg Szlovákiában, mégpedig az AGEL komáromi kórháza, valamint az AGEL kassai Šanca kórháza. Az Egyesített Akkreditációs Bizottság egy független cég, amely az elmúlt hónapokban a komáromi kórházban nyújtott egészségügyi ellátás minőségét és biztonságát ellenőrizte.

 hirdetes_300x300  

 

A felújítás kapcsán: Az AGEL komáromi kórházának E pavilonja átfogó külső felújításon esett át, melynek során az egész épületben kicserélték a nyílászárókat, szigetelték a tetőt és a falakat.

 

Zuzana Dolinková, a Szlovák Köztársaság Egészségügyi Minisztériumának minisztere értékelte az újra-befektetést, ami azt jelenti, hogy a nyitrai önkormányzat az AGEL bérleti szerződésből kapott forrást visszajuttatta saját ingatlanának fejlesztésébe. „Nagyra értékelem, hogy ezzel a hatékony lépéssel Nyitra Megye Önkormányzata és a komáromi kórház eredményesen növeli a betegek és az alkalmazottak komfortját.. És nem csak azt. A 110 ezres körzetből származó betegek egészségügyi ellátásának jobb feltételeket teremt.”

 

Michal Pišoja, az Agel Sk csoport igazgatótanácsának elnöke a felújított épület szigetelésének kapcsán elmondta: „Így a kórház építészetileg modern megjelenést kapott, a belső pavilonnal és a sürgősségi osztály épületével harmonizálva. A legnagyobb előny azonban az, hogy energiatanúsítvánnyal rendelkező energiatakarékos épületté vált.”

 

fotó: Buday Mária

 

A felújított épületben található az aneszteziológiai és intenzív terápiás osztály, a nőgyógyászati ​​és szülészeti osztály egy része, a sebészeti osztály egy része, a sebészeti intenzív osztály és a neurológiai rendelőintézet.

 

Miroslav Jaška, az AGEL komáromi kórházának igazgatója végtelen örömét fejezte ki a felújítás kapcsán, hozzátéve, hogy hat és fél éve látja el a vezető tisztséget, így a kórházat sajátjának érzi. Köszönetét fejezte ki mindenkinek, aki bármilyen formában hozzájárult ehhez az előrelépéshez.

A jelenleg megkapott akkreditáció kapcsán, mely tulajdonképpen egy neves nemzetközi szervezet, az International Society for Quality in Health Care tanúsítványa, a következőket fogalmazta meg: „A jelenlegi akkreditáció garantálja, hogy az egészségügyi intézmények pontosan meghatározott minőségi és biztonsági kritériumok szerint követik az egyes eljárásokat. Az eljárások egységesítése szinte minden olyan tevékenységet érint, amely a nyújtott egészségügyi ellátással vagy a beteg intézményben történő tartózkodásával kapcsolatos.

 

fotó: Buday Mária

 

Michal Pišoja, az Agel Sk csoport igazgatótanácsának elnöke a továbbiakban elmondta: „Az   akkreditáció egy véget nem érő folyamat, amely megerősíti a létesítmény minőségét, és egyben kötelezi is a meghatározott szabványok folyamatos betartására. Három évig érvényes, ezalatt rendszeres belső ellenőrzések zajlanak, majd három év elteltével a teljes értékelési folyamat megismétlődik.

 

Az AGEL komáromi kórházának átadó ünnepségén beszédet mondott Farkas Iván a Magyar Szövetség frakcióvezetője is, örömét fejezte ki annak kapcsán, hogy ilyen fejlesztés valósulhatott meg Komárom városában, mely a helyi önkormányzat, a kórház vezetése, valamit Nyitra Megye Önkormányzata együttműködése által jöhetett létre, ami a páciensek érdekeit szolgálja.

 

fotó: Buday Mária

 

Keszegh Béla Komárom város polgármestere felvázolta, hogy a jelenlegi projekt folyamata tulajdonképpen egy alulról jövő kezdeményezés, amely által az 1, 34 millió euró értékű fejlesztés létrejöhetett.

 

Közvetlenül a megyei választásokat követően ellátogatott Komáromba Branislav Bencík, a Nyitra Megyei Önkormányzat elnöke, akinek felvetették, milyen jó volna a befizetett bérleti díjat egyenesen a helyi kórházra fordítani. A polgármester örömét fejezte ki, hogy a megye elnöke felkarolta az ötletet, és a kórház vezetősége is mindent megtett a cél megvalósításának érdekében. Mindezek kapcsán köszönetét fejezte ki minden képviselőnek, akik ezt megszavazták.

 

fotó: Buday Mária

 

Keszegh Béla polgármester pozitívan értékelte azt a tényt is, amikor a politikusok nem csupán a választások előtt, de a választások után is helyszíni látogatást tesznek, és tenni is tudnak a közösségekért. Külön köszönetét fejezte ki Zuzana Dolinková egészségügyi miniszter asszonynak, aki jelenlétével, valamint az ügyre fordított figyelmével is megtisztelte a komáromi helyszínt. A polgármester mindezek kapcsán bizakodik a további hasznos együttműködésben.

fotó: Buday Mária

 

Az AGEL komáromi kórház jelenleg elnyert akkreditációs okiratát Miroslav Jaška kórházigazgatónak MUDr. David Marx, PhD. az Egyesített Akkreditációs Bizottság elnöke adta át, aki folyamatosan figyelemmel kíséri az egészségügyi ellátás minőségét és biztonságát. 

 

A tanúsítvány átvételét követően ünnepélyes szalagátvágással avatták fel a kórház jelenleg átadott, felújított épületét.

 

Buday Mária

Megosztás:

Tetszett önnek ez a cikk?

Kattintson az alábbi gombra vagy a kommentek között bővebben is kifejtheti véleményét.

Ön lehet az első aki a tetszik gombra kattint!