Nyitókép: TASR/Pavol Zachar

 

Robert Fico (Smer-SD) kormányfő munkássága végéig aktívan részt kíván venni a napi politikában, más ambíciói a karrierjét illetően nincsenek – mondta a TASR-nek adott év végi interjújában.  Fico megerősítette, hogy nem kíván a Alkotmánybírósághoz váltani.

 

„Igen, volt egy időszak, amikor az Alkotmánybíróságon gondolkodtam, természetes, hogy egy bizonyos aktív korban az ember elgondolkodik a szakmai pályafutása folytatásán, és egy esetleges váltáson is.”

 

– mutatott rá Fico, hozzátéve: nem érti az ellenzék támadásait, amikor egy olyan mondatot vágnak „az arcába”, amit 20 évvel ezelőtt mondott a politikától való visszavonulásról.

 

„Ez olyan, mintha egy súlyos térdsérüléssel küzdő labdarúgó bejelentette volna pályafutása végét, majd kritizálnák, amikor sikerül felépülnie a sérülésből és újra gólt lőnie. Tehát ha úgy gondolom, hogy még mindig tudok gólokat lőni a politikában, akkor természetes, hogy benne maradok.”

 

 hirdetes_300x300  

Fico azt is elárulta, hogy a gondolkodásában a végleges fordulópont 2020-ban következett be. „Kész voltam arra, hogy határozottan minden funkcióról lemondjak. Ami a pártmunkát illeti, szerettem volna egy olyan speciális alapítványt, amely segíti a Smer munkáját. Végül teljesen másképp alakult a helyzet” – emlékezett vissza.

 

A Hlas-SD megjelenésével és a Smer körüli turbulens légkör után a kollégái felhívását érezte, hogy folytassa és fordítsa meg azt a helyzetet. „Azt mondtam, hogy nos, ha nektek van kedvetek dolgozni, nekem is van kedvem dolgozni, és tudtam, hogy ha „keményen dolgozunk”, akkor van esélyünk megnyerni a következő választásokat. És meg is nyertük őket” – hangsúlyozta.

 

Úgy véli, hogy több mint 30 év aktív politizálás után is van még mit nyújtania ezen a területen. „Szóval 100 százalékban a miniszterelnöki és a pártelnöki munkára koncentrálok. Mindent megteszünk azért, hogy a jelenlegi kormányt elvigyük a 2027-es választásokig, és a lehető legjobb eredményt érjük el a 2027-es választásokon” – jelentette ki Robert Fico.

 

Teraz.sk nyomán

Megosztás:

Tetszett önnek ez a cikk?

Kattintson az alábbi gombra vagy a kommentek között bővebben is kifejtheti véleményét.

Ön lehet az első aki a tetszik gombra kattint!