Nyitókép: aktuality.sk

 

A KDH képviselői indítványt nyújtottak be Ľuboš Blaha (Smer-SD) felmentésére a parlament alelnöki tisztségéből, jelentette be Milan Majerský pártelnök. Az ellenzék reméli, hogy ezúttal vita indulhat a parlamentben a Blaha irodájában lévő festmény ügyében, ami büntetőeljárást vont maga után.

 

A KDH már másodszor próbálja elérni, hogy távolítsák el Blahát a hivatalából, válaszul arra a videóra, amelyen Blaha kidobta az irodájában lévő európai uniós zászlót és Zuzana Čaputová köztársasági elnök portréját Che Guevara kommunista forradalmár képére cserélte. A rendőrség büntetőeljárást indított az ügyben.

 

Majerský emlékeztetett arra, hogy egy demokratikus rezsim támogatása az egész demokratikus társadalom problémája. „Amit tett, annak semmi köze a tisztességhez, a tisztelethez, de a nemzetgyűlés rendjéhez és az általunk ismert parlamentarizmushoz sem” – mondta.

 hirdetes_300x300  

 

A KDH már tavaly novemberben le akarta váltani Blahát. A képviselők azonban nem hagyták jóvá a visszahívásról szóló rendkívüli ülés összehívását. A kereszténydemokraták ezt követően azt követelték, hogy Blaha kérjen bocsánatot.

 

Teraz.sk nyomán

Megosztás:

Tetszett önnek ez a cikk?

Kattintson az alábbi gombra vagy a kommentek között bővebben is kifejtheti véleményét.

Ön lehet az első aki a tetszik gombra kattint!