Nyitókép: SITA

 

A Nemzeti Bűnüldözési Ügynökség (NAKA) jelenlegi formájában való felszámolását helyezte kilátásba Matúš Šutaj Eštok (Hlas-SD). A szlovák belügyminiszter erről a Štandardnak adott interjúban beszélt. A politikus egyelőre átszervezésnek nevezi, de nem zárta ki, hogy egyes osztályok teljesen meg is szűnhetnek.

 

„Egy mamutintézményről van szó, rengeteg specializált osztállyal, vezetőkkel, miközben nincs, aki a valódi munkát elvégezze,“

 

fogalmazot Šutaj Eštok. A rendőrségen belüli változások szerinte igazodnak az ügyészségen belül tervezett változtatásokhoz.

 hirdetes_810x300  

 

Mint ismert, ez utóbbi leginkább a Daniel Lipšic vezette Speciális Ügyészség megszüntetésével kapcsolatosak, mely intézmény a legsúlyosabb gazdasági és politikai indíttatású bűncselekmények kivizsgálását felügyeli.

 

A miniszter elmondta, hogy a NAKA-val kapcsolatos változások terén egyelőre több verzióval számolnak.

 

„Az egyik szerint a három kerületi NAKA igazgatóságból több kerületi igazgatóság jöhet létre. De megszüntetésük is szóba jöhet. Nem akarok elébe menni a dolgoknak, attól is függ majd, hogy hogyan fog működni a jövőben az ügyészség,”

 

magyarázta a belügyminiszter.

 

SITA

Megosztás:

Tetszett önnek ez a cikk?

Kattintson az alábbi gombra vagy a kommentek között bővebben is kifejtheti véleményét.

Ön lehet az első aki a tetszik gombra kattint!