Nyitókép forrása: canva.com

 

Ítélet született a 2023. január 1-jén meggyilkolt 46 éves nagymihályi nőt meggyilkoló 19 éves Valentin Horváth ügyében. A Kassai Kerületi Bíróság döntése értelmében a fiatal férfire 23 éves börtönbüntetés vár. Ez három évvel súlyosabb büntetés, mint amit első fokon kassai járásbíróság kiszabott. Az ítélet jogerős.

 

Az elítélt üldözte majd halálra késelte az áldozatot tavaly Új Év napján azt követően, hogy a nő pénzt vett fel egy bankautomatából.

 

A kerületi bíróság túlságosan enyhének ítélte az elsőfokon kiszabott húsz éves szabadságvesztést, és a taláros testület emlékeztetett, hogy az elkövető üldözte és 12-szer szúrta meg az áldozatot.

„Világos, hogy a vádlott tudta, mit akar tenni, és ez a körülmény arra ösztönözte a bíróságot, hogy súlyosbítsa az ítéletet”

 

 hirdetes_300x300  

hangzott a bíróság indoklása.

 

A vádlott egy maximálisan őrzött büntetésvégrehajtási intézetben tölti le a 23 évét.

 

A járásbíróság egyébként még tavaly októberben hozott elsőfokon ítéletet, és enyhítő körülménynek tekintette, hogy az elkövető feladta magát, megbánást tanúsított és együttműködött a hatóságokkal. Az elsőfokú ítélet ellen azonban a vád és a védelem is fellebbezett.

 

A gyilkosságra 2023. január 1-jén, Nagymihályon, a Samo Chalupka utcában került sor, korareggel. A biztonsági kamerák felvételei szerint az áldozat a pénzfelvételt követően megpróbált elmenekülni az üldözője elől és segítségért kiabált. Az elkövető azonban utolérte, és többször egymás után késsel megszúrta, majd elvette mobiltelefonját és pénztárcáját. A nő a helyszínen életét vesztette. A gyilkos két nappal később, 2023. január 3-án adta fel magát a rendőrségen, azóta őrizetben volt.

 

Teraz.sk, körkép.sk

Megosztás:

Tetszett önnek ez a cikk?

Kattintson az alábbi gombra vagy a kommentek között bővebben is kifejtheti véleményét.

Ön lehet az első aki a tetszik gombra kattint!