Nyitókép: SITA

 

Az ellenzéki pártok felszólították Andrej Dankot, a Szlovák Nemzeti Párt vezetőjét és a parlament alelnökét, hogy vállalja a felelősséget az általa okozott tegnap esti közlekedési baleset miatt. A KDH és az SaS azt követelik, hogy mondjon le a tisztségéről és ha ezt nem teszi meg, az ellenzék aláírásokat fog gyűjteni egy rendkívüli ülés összehívására. Az ellenzék azt is kéri Dankótól, hogy adjon megfelelő magyarázatot a baleset körülményeire, és mondja meg, hogy alkoholos befolyásoltság alatt állt-e.

 

„Andrej Danko viselkedjen férfiként, és mondjon le a szlovák parlament alelnöki tisztségéről. Az, hogy az egyik legmagasabb alkotmányos tisztségviselő egy közlekedési baleset elkövetése után elmenekül a helyszínről, sok kérdést vet fel azzal kapcsolatban, hogy miért történt úgy a baleset, ahogy.” – mondta Milan Majerský, a KDH elnöke. Emlékeztetett arra, hogy a Fico kormány új politikai kultúrát ígért.

 

Branislav Gröhling (SaS) szerint Danko balesete sok kétséget vet fel. Elmenekült a baleset helyszínéről, ami komoly gyanút ébreszt, hogy Danko alkoholos befolyásoltság alatt állt. Michal Šimečka, a Progresszív Szlovákia elnöke szerint, ha egy politikus közlekedési balesetet okoz, meg kellene várnia a rendőrséget, nem pedig elmenekülnie a helyszínről.

 hirdetes_300x300  

 

Andrej Danko egy videóban megerősítette, hogy csütörtök este autójával megcsúszott és egy oszlopnak ütközött. Hozzátette, hogy együttműködik a rendőrséggel.

 

Teraz.sk nyomán

Megosztás:

Tetszett önnek ez a cikk?

Kattintson az alábbi gombra vagy a kommentek között bővebben is kifejtheti véleményét.

Ön lehet az első aki a tetszik gombra kattint!