Nyitókép: Makbedrik dream photo / FB profil ZSSK (illusztráció!)

 

Tizenegy kilométer hosszú szakaszon újul meg a pálya Poprád és Védfalu között, két és fél perccel rövidül a menettartam, írja az IHO.hu közlekedési szakportál. A szlovák vasúti infrastruktúra kezelője (ŽSR) sikeresen megkötötte a kivitelezővel az említett szakasz modernizálására vonatkozó szerződést. A versenypályázat másfél évig húzódott.

 

A pályaszakasz teljeskörű felújítására vonatkozó szerződés értéke 369 millió euró. A kivitelező a TSS Grade és a Doprastav építővállalatok konzorciuma. Megújul a vasúti al- és felépítmény, a felsővezetékek és kapcsolódó vasúti berendezések, egyes szakaszokon nyomvonalkorrekciót is végeznek.

 

A munkálatok a tervek szerint három évig tartanak majd, a felújítás befejeztével a tizenegy kilométeres szakaszon két és fél perccel lesz rövidebb a vonatok menettartama. A vonalszakaszt már távvezérléssel irányítják majd. Az eddigi 110 kilométer/óráról 160 kilométer/órára nő a maximális sebesség.

 hirdetes_300x300  

 

A  felújítás végleges költsége jóval magasabb lett, mint amit a ŽSR eredetileg tervezett. A vasúttársaság másfél évvel ezelőtt még 238,5 millió eurós költségekre számított, ezzel szemben a most megkötött szerződés értéke 369 millió euró, ami 55 százalékkal több az eredetileg tervezettnél.

 

IHO.hu

Megosztás:

Tetszett önnek ez a cikk?

Kattintson az alábbi gombra vagy a kommentek között bővebben is kifejtheti véleményét.

Ön lehet az első aki a tetszik gombra kattint!