Nyitókép: Rendőrség, Fb

 

A dunaszerdahelyi nyomozók a városi rendőrökkel együttműködve azonosították és elfogták azt a férfit, aki az év elején szándékosan 2 autót gyújtott fel a városban. Az így keletkezett tűz további 5 gépkocsit rongált meg, melyek közvetlen közelükben parkoltak.

 

A Nagyszombati Kerületi Rendőrfőkapitányság közösségi oldalán közzétett tájékoztatása szerint az első eset pénteken január 12-én, történt a Kukučin utcában. Az Audi A6 tulajdonosának a gépkocsi kapotája vált a tűz martalékává, egy Opel Insigniának pedig az autó hátsó fele. Az okozott kár elérte a 11 ezer eurót.

 

 hirdetes_300x300  

A következő gyújtogatásra egy napot sem kellett várni. A Rózsaliget utcában a kiérkezett tűzoltóknak 5 gépkocsin kellett eloltaniuk a tüzet.

 

A 21 éves elkövető beismerő vallomást tett.

 

 

A rendőrség bizonyítani tudta a szántszándékú gyújtogatást, mint kiderült, az elkövető ugyanis gyúlékony anyaggal átitatott szövetdarabbal gyújtotta fel a gépkocsikat.

 

Az intenzív nyomozás, valamint a kamerafelvételek kiderítették, hogy az elkövető egy 21 éves, a Lévai járásból származó férfi, aki mindkét esetet elismerte.

 

Az okozott kár összesen meghaladja a 20 ezer eurót. A dunaszerdahelyi nyomozók vizsgálati fogságba zárták az elkövetőt, amennyiben bűnössége bizonyítást nyer, 3-tól 8 évig terjedő szabadságvesztésre számíthat.

 

Körkép.sk

Megosztás:

Tetszett önnek ez a cikk?

Kattintson az alábbi gombra vagy a kommentek között bővebben is kifejtheti véleményét.

Ön lehet az első aki a tetszik gombra kattint!