Nyitókép: SITA

 

Február 1-től megkezdi működését az ország 15. minisztériuma. Az új tárca neve Idegenforgalmi és Sportminisztérium. A döntés a kormánykoalíció hatásköri újraelosztásának eredménye.

 

A kormány új miniszterévé így az SNS jelöltje, Dušan Keketi válik, a két, egyelőre nem hivatalos államtitkár neve Marek Harbuľák és Ján Krišanda

 

 hirdetes_810x300  

Előbbi mostanáig a szállásadók és szállodák szövetségének elnöke volt, utóbbi az SNS alelnöke. Maga Keketi a pozsonyi Štefánik repülőtér igazgatótanácsának elnökeként tevékenykedett.

 

Az új miniszter kinevezése kapcsán elmondta, hogy e két területet, azaz a sportot és a turizmust szeretné megerősíteni. Elmondta többek között, hogy az államnak nincsenek adatai az olyan szállásadók szlovákiai tevékenységével kapcsolatban, mint a Booking, vagy az Airbnb. E téren szigorítások várhatók abból a célból, hogy az államnak rálátása legyen tevékenységükre.

 

A minisztérium február 1-vel kezdi meg tevékenységét. Az új tárca az idegenforgalmat a közlekedésügyi minisztériumtól, a sportot pedig az oktatásügyi minisztériumtól veszi át. Az új minisztérium székhelye egyelőre nem ismert, átmenetileg a közlekedésügyi minisztérium kapacitásait fogja használni. Alkalmazottainak száma hozzávetőlegesen 200 lesz. A szlovákiai sportközösség támogatja az új tárca létrejöttét, amelytől a hazai sport felkarolását reméli.

 

Körkép.st, rtvs

Megosztás:

Tetszett önnek ez a cikk?

Kattintson az alábbi gombra vagy a kommentek között bővebben is kifejtheti véleményét.

Ön lehet az első aki a tetszik gombra kattint!