Nyitókép forrása: ARRIVA

 

Az ARRIVA tömegközlekedési vállalat buszait tavaly 56 millió alkalommal választották az utasok, ami 9 százalékos növekedést jelent az előző évhez képest – derül ki a vállalat szerkesztőségünkhöz eljuttatott sajtóhíréből. Ez napi átlagon 153 ezer embert jelent.

 

Az ARRIVA a legnagyobb utasforgalom-növekedést Pozsony megyében könyvelte el, ott tavaly 11,5 millió utast tartott nyilván, ami tekintélyes, 16 százalékos bővülést jelent. Városon belüli tömegközlekedés terén a csúcstartó Komárom városa, ahol az utasforgalom tavaly 48 százalékkal bővült, hasonlóan jó eredmény született Aranyosmaróton is (+47 százalék) és jól szerepelt a vállalat Szencen (+27 százalék is).

 

„Látjuk, hogy a buszflottánkba fektetett  fejlesztési beruházásoknak, valamint szolgáltatásaink és kínálatunk bővítésének köszönhetően folytatódott a megtérülő trend. Ezt a pozitív fejlődést a gazdasági fenntarthatóság is segíti, hiszen például Pozsony megyében a szolgáltatásaink iránti 16 százalékos keresletnövekedés egymilllió eurót hozott a [megyei] önkormányzat költségvetésének. Jelentős azonban a környezetvédelmi hatás, a több utas azt jelenti, hogy kevesebb személyautó van az utakon és tisztább a levegő”

 

mondta Michal Horák, a szlovákiai ARRIVA vezérigazgatója.

 hirdetes_810x300  

 

Az ARRIVA tavaly 230 új modern buszt állított szolgálatba Kassa, Nyitra és Zsolna megyében. A vállalat buszai összesen 79 millió kilométert tettek meg, miközben a cég közlése szerint folyamatosan javította a csatlakozások elérését és az utasok igényeihez szabta a menetrendeket.

 

„A karbonlábnyomunk csökkentése és környezetünk minőségének javítása érdekében az ARRIVA megújuló energiaforrások infrastruktúráját építette ki, amelyek a technikai és adminisztratív épületek fűtését biztosítják Nagykaposon, Nagymihályon és Tőketerebesen. Az üzemi épületek modernizációjába és felújításába – beleértve a sofőrök munkakörülményeinek javítását is – a vállalat 2,8 millió eurót költött saját forrásokból, amelyekhez az EU 1,22 millióval járult hozzá. Az ARRIVA tavaly összesen 67 millió eurónyi beruházást hajtott végre, amiből 27 millió volt a vissza nem térítendő uniós támogatások”

 

áll a közleményben.

 

Sajtóhír/Körkép.sk

Megosztás:

Tetszett önnek ez a cikk?

Kattintson az alábbi gombra vagy a kommentek között bővebben is kifejtheti véleményét.

Ön lehet az első aki a tetszik gombra kattint!