Nyitókép: Ministerstvo Obrany SR

 

2024 első felében 41 hadgyakorlatot terveznek a Szlovák Köztársaság területén. A szlovák katonák ezen felül 72 külföldi gyakorlaton vesznek majd részt ugyanebben az időszakban – derül ki a szlovák védelmi minisztérium anyagából, amelyet csütörtökön hagyott jóvá a kormány.

 

A védelmi minisztérium emlékeztet arra, hogy a hadgyakorlatok a szlovák fegyveres erők felkészültségét hivatottak növelni. Szlovákiában tartják például a Slovak Shield 2024, a Falcon Defender vagy a különleges műveleti erők közös légi kiképzését. A Szlovák Fegyveres Erők tagjai norvégiai, csehországi, amerikai, magyarországi, lengyelországi és romániai gyakorlatokon vesznek részt.

 

Az anyag azt is javasolta, hogy hagyják jóvá a szlovák csapatok külföldi bevetését, valamint a külföldi fegyveres erők jelenlétét a Szlovák Köztársaság területén.

 hirdetes_300x300  

 

A kormány jóváhagyta továbbá, hogy NATO katonák haladjanak át a Szlovák Köztársaság területén, ha feladatuk összhangban van a nemzetközi joggal és előzetesen értesítik a szlovák felet és engedélyt kérnek az áthaladásra.

 

Teraz.sk nyomán

Megosztás:

Tetszett önnek ez a cikk?

Kattintson az alábbi gombra vagy a kommentek között bővebben is kifejtheti véleményét.

Ön lehet az első aki a tetszik gombra kattint!