Nyitókép: TA3 live, reprofoto

 

A Hlas és a KDH politikusai, Tomáš Drucker (Hlas jelöltje) jelenlegi és Ján Horecký (KDH) korábbi oktatásügyi miniszter találkoztak a TA3 vasárnap délelőtti, a Politikában című vitaműsorában a TA3-on.

 

A KDH politikusa az államfőválasztással kapcsolatban elmondta, hogy a második fordulóba jutott két jelölttel való személyes találkozó és egyeztetés után dönt a párt arról, kit fog támogatni. Az első fordulóban a párt egyik jelöltet sem támogatja, saját személyt pedig nem indítottak.

 

 hirdetes_300x300  

Drucker szerint Pellegrini a lehető legjobb jelölt az államfői posztra, a kormánykoalíció pedig erős és egységes. A Hlas célja, hogy a kormányprogram megvalósítása gördülékeny legyen. Andrej Danko Pellegrinivel kapcsolatos kritikáját Drucker az államfőválasztási kampánynak tudja be, a kormánykoalíció működését azonban ez elmondása szerint nem befolyásolja.

 

Drucker elmondta, hogy Peter Pellegrini képes összefogni az ellentétes táborokat.

 

Hvorecky szerint ha a magyarok részéről csak soviniszta, magyargyűlölőnek tartott liberális, progresszív Ivan Korčok bekerül a második fordulóba, a párt a saját választóit is megkérdezi arról, hogy hogyan viszonyulnak  Korčokhoz.

 

Elmondta, hogy a KDH csalódott azzal kapcsolatban, ahogy a Smer-Hlas-SNS az első 100 nap során kormányozta az országot.

 

Drucker szerint a Hlas célja, hogy ne a közvélemény előtt, a médián keresztül üzengessenek egymásnak a koalíció tagjai, hanem zárt ajtók mögött rendezzék az esetleges ellentéteket.

 

Ami Šimkovičová (SNS jelöltje) kulturális miniszter elleni bizalmatlansagi beadványról szóló parlamenti szavazást ileti, a KDH szabad kezet adhat képviselőinek.

 

Körkép.sk

Megosztás:

Tetszett önnek ez a cikk?

Kattintson az alábbi gombra vagy a kommentek között bővebben is kifejtheti véleményét.

Ön lehet az első aki a tetszik gombra kattint!