Nyitókép: Archív

 

Influenzajárvány tombol Szlovákiában. Az ötödik naptári héten összesen 370 oktatási intézmény hirdetett influenzaszüneti napot. A Nyitrai kerületben 220 óvoda, 142 általános iskola, hét középiskola és egy bölcsőde zárt be. A Szlovák Közegészségügyi Hivatal jelentése szerint összesen 70 633 akut légúti megbetegedést (ARO) jelentettek az orvosok. A morbiditás (ferdőzési ráta) 9,1 százalékkal nőtt az előző héthez képest.

 

A legmagasabb megbetegedést a Nagyszombati kerületben jegyezték fel, a legalacsonyabbat a Zsolnai régióban. A betegség lefolyása 1959 személynél okozott szövődményeket, ami az összes ARO 2,8 százaléka. A leggyakoribb szövődmények közé tartozik az orrmelléküreg-gyulladás (1017). További szövődmények a középfülgyulladás (598) és a tüdőgyulladás (344). A legtöbb beteg a legfiatalabb, öt éven aluli gyermekek korcsoportjába tartozott.

 

 hirdetes_300x300  

Az előző héthez képest 53,1 százalékkal nőtt a megbetegedések száma. A legmagasabb morbiditást a Nyitrai, a legalacsonyabbat a Pozsonyi régióban jegyezték fel.

 

A legtöbb óvodát a Nagyszombati kerületben zárták be, mégpedig 43-at. Őket a Kassai kerület követi (35), majd 34 Zsolna, 33 Nyitra, 31 Eperjes, 21 a besztercebányai kerületben. A legjobb helyzet eddig a trencséni és pozsonyi kerületben van.  A legtöbb általános iskola a Besztercebányai és az Eperjesi kerületben szakította meg az oktatást, 26-26, ezt követi a Kassai régió (24), a Nyitrai régió (23), a Nagyszombat (21), a Trencséni régió ( 10), valamint a zsolnai régió (hét) és a pozsonyi régió (öt).

 

A középiskolák közül a nagyszombati régióban négyet, az eperjesi, a zsolnai és a nyitrai régióból pedig egy-egyet zártak be.

 

SITA

Megosztás:

Tetszett önnek ez a cikk?

Kattintson az alábbi gombra vagy a kommentek között bővebben is kifejtheti véleményét.

Ön lehet az első aki a tetszik gombra kattint!