Nyitókép: SITA

 

Frissítve: 14.23 Az egykori OĽaNO, ma Slovensko párt több képviselője úgy döntött, hogy kilép a politikai tömörülésből.

 

A vezetés kritikátlan hozzáállása, a jelöltlista átláthatatlan összetétele, illetve a politikai elszigeteltség miatt több korábbi képviselő, akik ezúttal nem jutottak be a parlamentbe, úgy döntött, hogy távozik a Szlovákia mozgalomból. Peter Kremský, Mária Šofranko, Veronika Gmiterko, Vojtech Tóth, Peter Liba és Ján Marosz kérte tagságuk megszüntetését.

 

 hirdetes_300x300  

„A Szlovákia mozgalom (volt OĽANO) működésének megváltoztatására tett több sikertelen kísérlet után úgy döntöttünk, hogy megszüntetjük a tagságunkat és az együttműködést a Szlovákiai mozgalommal Igor Matovič vezetésével”

 

– áll közös közleményben. Arra hivatkoztak, hogy hiányzik a kritikus megközelítés és a hajlandóság a kellemetlen témák tisztességes megbeszélése iránt. Politikai elszigeteltségről és a vezetés átgondolatlan lépéseiről beszélnek, például a mozgalom elhamarkodott nevének megváltoztatásáról.

 

Elmondásuk szerint azért lettek a mozgalom tagjai, hogy kiálljanak az ország életének fejlesztéséért, jobbításáért, a közélet megtisztításáért. „Az elmúlt évben azonban egyre több populizmus, konfliktus és politikai üzérkedés lépett az egykori OĽANO politikájába” – mondták, hozzátéve, hogy a mozgalom vezetése nem nyitott a vitára, és figyelmen kívül hagyja vagy lekicsinyli a kritikus megjegyzéseket. Szerintük a mozgalomban az egyéni érdekek érvényesülnek, és mindent „néhány rokon ember” dönt el.

 

A leköszönő tagok az utolsó csepp a pohárban a mozgalom elnökének az indulása volt az elnökválasztásin.

 

„Számunkra a más véleményt valló emberek nem ellenségek,  fontosnak tartjuk az együttműködést és a tisztességes kommunikációt”

 

– tették hozzá.

 

Néhány órával a kilépők nyilatkozata után a pártvezetés is reagált a helyzetre:

 

„A korrupcióellenes mozgalom szabályzata nem tette lehetővé, hogy helyt adjon a korábbi kollágáink követeléseinek. A jövőben minden jót kívánunk nekik”

 

– reagált az Igor Matovič vezette párt.

 

teraz.sk, Körkép.sk

Megosztás:
Címkék: Igor Matovič OĽaNO

Tetszett önnek ez a cikk?

Kattintson az alábbi gombra vagy a kommentek között bővebben is kifejtheti véleményét.

Eddig 1 olvasónak tetszik ez a cikk.