Nyitókép forrása: Buday Mária

 

A komáromi Selye János Egyetem 2024. február 14-én Nyílt Napot tartott a felsőoktatás iránt érdeklődő középiskolás diákok számára. A rendezvényen többszáz fiatal jelent meg, ami ígéretes tanévkezdést jelenthet az elkövetkező szeptemberben. A nap folyamán az érdeklődők betekintést nyerhettek az egyetem pezsgő életébe, megismerhették az egyes karokat, valamint a tanulmányi programokat.

 

A rendezvény a Selye János Egyetem Konferencia-központjában kezdődött, mely zsúfolásig megtelt az érdeklődést mutató fiatalokkal. A jelenlévőket Juhász György, a Selye János Egyetem rektora köszöntötte, majd tömören összefoglalta az intézmény múltját és jelenét, annak küldetését, felsorolva azokat az akadémiai jellegű tényeket, ahol a Selye János Egyetem nagyon jó eredményeket ér el.

 

Nem titkolta azonban, hogy versenyben állnak más egyetemekkel, ami természetes, ám pozitív képet rajzolt a Selye János Egyetem egyediségéről. Utalt az intézmény és a város határtalan lehetőségeire, vonzerőként felhasználva az egyetem szlogenjét:

 

 hirdetes_300x300  

Jól jársz, ha ide jársz!

 

Fotó: Buday Mária

 

Keszegh Béla, Komárom polgármestere szintén üdvözölte a fiatalokat, hangsúlyozva a város nagyszerűségét, mely ugyan nem világváros, de a világ egyik legnagyszerűbb városa. Utalt a helység nagy szülötteire, Jókaira, Lehárra, és felvázolta azt a számos kulturális és sportolási lehetőséget, melyeket Komárom kínálni képes. A polgármester reményét fejezte ki, hogy sokan döntenek majd Komárom mellett, és ha itt élik meg diákéveiket, a későbbiekben a legtartalmasabb időszakként tekintenek majd vissza a komáromi évekre.

 

Fotó: Buday Mária

 

A nyitóünnepség és a napi program ismertetését követően az érettségi előtt álló középiskolások bemutatkozó előadásokat hallgathattak az egyes karok részéről.

 

Elsőként a Gazdaságtudományi és informatikai kar adott félórás tájékoztatást, ezt követően a Tanárképző kar, majd pedig a Református Teológiai Kar látta el információkkal a jelenlévőket.

 

Fotó: Buday Mária

 

A fentiek értelmében a Nyílt Napon a diákok megismerkedhettek az egyetem mindhárom karával, és tájékozódhattak az alap- és mesterszakok képzési programjairól.

 

A félórás bemutatkozó előadásokat követően az egyetem Konferencia-központjának mindkét szintjén számos stand várta a fiatalokat, ahol módjukban állt beszélgetni aktív egyetemi hallgatókkal, oktatókkal és az egyetem képviselőivel. Mindezek mellett részt vehettek interaktív programokon, kvízeken, és vetélkedőkön. Lehetőség adódott arra is, hogy információkat szerezzenek a felvételi eljárással és a kollégiumi elhelyezéssel kapcsolatosan.

 

Fotó: Buday Mária

 

A kísérőprogramok sorában megtekinthették a névadó Selye János professzor életét bemutató kiállítást, benézhettek az egyetemi könyvtárba; a pénzügy világa iránt érdeklődőket pedig gazdasági szimuláció is várta.

 

Fotó: Buday Mária

 

A „Campus Túra” során individuálisan meglátogathatták az egyetem összes épületét, a sportközpont, és természetesen a felújított kollégiumi épületet is.

 

A Selye János Egyetem Konferencia-központjának impozáns környezetében megrendezett Nyílt Nap valóban vonzó képet adott e felsőoktatási intézményről, s remélhetőleg sok fiatal dönt majd úgy, hogy a felvidéki magyarság egyetlen saját, s immár neves egyetemén folytassa tanulmányait.

 

Fotó: Buday Mária

 

Fotó: Buday Mária

 

Fotó: Buday Mária

 

Buday Mária

Megosztás:

Tetszett önnek ez a cikk?

Kattintson az alábbi gombra vagy a kommentek között bővebben is kifejtheti véleményét.

Ön lehet az első aki a tetszik gombra kattint!