Nyitókép: imhd.sk/Tragácik felvétele

 

Kevesebb mint 8 hónappal a ligetfalui (Petržalka) villamosvonal második szakaszának tervezett befejezése előtt a főváros vezetősége arról tájékoztatott, hogy nagyon valószínűtlen, hogy időben elkészül a vonal. Jelenleg azt sem tudják megmondani, hogy mikorra készülhet el, ahogy azt sem, hogy egyáltalán elkészül-e valaha.

 

A városvezetés még 2022-ben szerződésmódosítást hajtott végre, amitől azt remélte, hogy felgyorsul az építkezés. Ezt követően a város egy új ütemtervben állapodott meg a vállalkozóval folytatott hosszas tárgyalások során, amely az összes építési objektum 2024. szeptember 30-ig történő befejezését irányozta elő.

 

 hirdetes_300x300  

 

A város polgármestere eddig sikertelenül próbálta meggyőzni a kivitelezőt, hogy gyorsítsa fel a munkálatok ütemét, és Kínához fordult, ahonnan a kivitelező Aldesa többségi részvényese származik. Bár a szerződés lehetővé teszi a város számára, hogy a határidők be nem tartása esetén bírság kiszabását kezdeményezze a kivitelező terhére, ezt eddig mégsem tette meg, feltehetően attól tartva, hogy az építkezés a pozsonyi metróhoz hasonlóan fog végződni, amelyet egyébként soha nem adtak át.

 

Az építkezés megkezdésekor azzal számoltak, hogy 2023 végén már villamosok járnak a János major udvarig (Janíkov dvor), a munkálatok teljes befejezését pedig 2024 februárjára tervezték. Az építkezés költségeit az Integrált Infrastruktúra Operatív Program uniós forrásaiból finanszírozták volna.

 

Körkép.sk, Imhd.sk nyomán

Megosztás:

Tetszett önnek ez a cikk?

Kattintson az alábbi gombra vagy a kommentek között bővebben is kifejtheti véleményét.

Ön lehet az első aki a tetszik gombra kattint!