Nyitókép: Penta Investments via cas.sk

 

2023 utolsó negyedévében 58 százalékkal nőtt az újépítésű lakások értékesítése Pozsonyban a tavalyi év három negyedévének átlagához képest. 2023 végén 280 lakást és apartmant adtak el a szlovák fővárosban – közölte a BuiltMind technológiai startup cég, amely az ingatlanpiac adatfigyelésével foglalkozik.

 

A startup adatai szerint a tavalyi év végén megélénkült a kereslet a pozsonyi újépítésű lakások iránt, habár az ingatlanpiac 2023-ban az eladások tekintetében mintegy 60 százalékkal lassult az előző évhez képest.

 

„A pozsonyi piac az új projektek mellett új pénzügyi eszközöket is hozott. A 2023-as évre visszamenőleg látható, hogy azok a fejlesztők adták el a legtöbb egységet, akik aktívan álltak hozzá az új pénzügyi eszközökhöz, és mindezt a piac általános lassulása ellenére tették” – mondta Martin Decký, a BuiltMind vezérigazgatója. A startup tavaly összesen 810 új építésű lakás eladását regisztrálta a rendszerén keresztül. A kínálat tekintetében az adatok szerint tavaly nem változott a piaci helyzet.

 hirdetes_300x300  

 

A BuiltMind startup saját fejlesztésű szoftver segítségével elemzi az ingatlaneladásokat, amely a fejlesztők weboldalain keresztül követi az értékesítési adatokat.

 

Teraz.sk nyomán/Körkép.sk

Megosztás:

Tetszett önnek ez a cikk?

Kattintson az alábbi gombra vagy a kommentek között bővebben is kifejtheti véleményét.

Ön lehet az első aki a tetszik gombra kattint!