Nyitókép: imhd.sk, W.I. felvétele

 

A Szlovák Vasúttársaság 2024. február 15-től forgalomba állítja az új, nagy kapacitású Stadler KISS 561 sorozatú villamos motorvonatait a Pozsony – Érsekújvár (Nové Zámky) és Pozsony – Trencsén (Trenčín) vonalakon. Az új, modern vonatok a Pozsonyi Integrált Közlekedési Rendszeren (IDS BK) belül is növelni fogják az utazási színvonalat az R50 és az R60 viszonylatokon.

 

Kezdetben csak három új elektromos KISS-egységet állítanak forgalomba, majd az év folyamán megérkezik egy negyedik egység is, amely jelenleg javítás alatt áll, miután egy csehországi tesztpályán balesetet szenvedett.

 

Az új emeletes villamos motorvonatok 611 utasférőhellyel rendelkeznek – ebből 30 ülőhely az elsőosztályon, 552 ülőhely a másodosztályon található és ehhez 29 lehajtható ülés is jön.

 hirdetes_300x300  

 

Az utasok kényelmét légkondicionáló berendezés, négy WC , pelenkázó pult, Wi-Fi, optikai és akusztikus információs rendszer, 15 kerékpár szállítására alkalmas hely szolgálja, a biztonságot ezen felül kamerarendszer felügyeli, a statisztikákat pedig automatikus utasszámláló rendszer gyűjti. Az vonatok mozgássérült utasok szállítására is alkalmasak.

 

A szlovák vasúttársaság 76 millió 950 ezer eurót fizetett a négy nagykapacitású KISS motorvonatért, amelyek a nyugat-szlovákiai régió legfrekventáltabb vasútvonalain közlekednek. Az új vonatok maximális sebessége eléri a 160 kilométer/órát.

 

Imhd.sk nyomán/Körkép.sk

Megosztás:

Tetszett önnek ez a cikk?

Kattintson az alábbi gombra vagy a kommentek között bővebben is kifejtheti véleményét.

Ön lehet az első aki a tetszik gombra kattint!