Nyitókép: Körkép.sk/Komjáthy Petőcz Andrea

 

A Szlovák Felsőoktatási Akkreditációs Ügynökség (“Ügynökség”) Végrehajtó Tanácsának 2024. február 8-i döntése alapján sikeresen végződött a Selye János Egyetem minőségbiztosítási rendszerének megmérettetése – közölte közleményében az egyetem.

 

A felsőoktatás minőségbiztosításáról szóló 269/2018 T. t. sz. törvény értelmében köteles minden szlovák felsőoktatási közintézmény saját minőségbiztosítási rendszert kidolgozni és működtetni a gyakorlatban is.

 

A Selye János Egyetem minőségbiztosítási rendszerét az Ügynökség az előírt szabványoknak megfelelőnek minősítette, ennek alapján az egyetem az alábbi tanulmányi szakokon belül jogosult tanulmányi programok létrehozására, működtetésére és ezek módosítására:

 

 hirdetes_300x300  

• Gazdaságtudományok és menedzsment (alap-, mester- és PhD.-képzés)

• Informatika (alap-, mester- és PhD.-képzés)

• Matematika (PhD.-képzés)

• Teológia (alap-, mester-, összevont alap+mester-, PhD.-képzés)

• Pedagógusképzés és pedagógiai tudományok (alap-, mester- és PhD.-képzés).

 

Az egyetemnek olyan akkreditált minőségbiztosítási rendszere lett, amely lehetővé teszi, hogy a továbbiakban is működtesse a karokon akkreditált tanulmányi programokat, de lehetővé teszi azt is, hogy ezeket a programokat az egyetem saját maga, felsőbb szerv, azaz az Ügynökség közvetlen jóváhagyása nélkül módosíthassa.

 

Az egyetem a fennállása során először jogosult önállóan, saját hatáskörben új tanulmányi programokat létrehozni és akkreditálni az említett öt tudományterületen belül.

 

emelték ki a közleményben.

 

A fennállásának 20. évfordulóját ünneplő Selye János Egyetem tehát a minőség szempontjából is az Ügynökség szabványainak megfelelő, minden igényt kielégítő, korszerű felsőoktatási intézményként várja a hozzá érkező hallgatókat és biztosít minőségi oktatást a már itt tanuló hallgatóknak. Az intézmény ezzel a fejlődésének egy minőségileg újabb, nagy lehetőségeket megnyitó szakaszába lépett.

 

zárul a közlemény.

 

Körkép.sk/SJE-közlemény

Megosztás:

Tetszett önnek ez a cikk?

Kattintson az alábbi gombra vagy a kommentek között bővebben is kifejtheti véleményét.

Ön lehet az első aki a tetszik gombra kattint!