Nyitókép: körkép.sk

 

Több ezer ember gyűlt össze szerda este a pozsonyi Szabadság téren (Námestie slobody), hogy megemlékezzen Ján Kuciak újságíróról és menyasszonyáról, Martina Kušnírováról meggyilkolásuk hatodik évfordulóján. Hasonló megmozdulásokat tartottak mintegy harminc városban országszerte, és külföldön is.

 

A fővárosban egyperces néma csenddel kezdődött a megemlékezés, majd Ján Kuciak szülei és Martina Kušnírová édesanyja szólt a tömeghez. A sajtó, nemzetközi szervezetek, civil szervezetek képviselői és művészek is színpadra léptek.

 

„Elég volt Ficóból!”, „Fico, gyere ki!”, „Gyávák!”, „Szégyen!” – skandálta a tömeg. A demonstrálók azt üzenték a kormánynak, hogy nem fognak elbújni, és nem hajtanak fejet.

 

 hirdetes_300x300  

 

Ján Kuciak újságírót és menyasszonyát, Martina Kušnírovát 2018. február 21-én gyilkolták meg a galántai járásbeli Nagymácsédon, a házukban. A rendőrség álláspontja szerint valószínű, hogy az oknyomozó újságíró munkája volt az indíték. Három jogerős ítélet született az ügyben. A tettesek, Miroslav Marček és Szabó Tamás 25 év, Andruskó Zoltán 15 év letöltendő börtönbüntetést kapott.

 

tasr

Megosztás:

Tetszett önnek ez a cikk?

Kattintson az alábbi gombra vagy a kommentek között bővebben is kifejtheti véleményét.

Eddig 1 olvasónak tetszik ez a cikk.