Nyitókép forrása: AGEL

 

Az AGEL komáromi kórháza új eszközök beszerzésével bővítette a fizioterápiás-rehabilitációs szakrendelő által nyújtott kezelések kínálatát, ami által több lehetőség adódik a betegek egészségügyi ellátására.

 

Az újdonságok egyike a SUPER INDUCTIVE SYSTEM (SIS) terápia, amely azonnali enyhülést biztosít a fájdalom minden jellegénél – krónikus és akut esetekben egyaránt. Az induktív terápia elve egy intenzív elektromágneses mezőn alapul, amely gyógyító hatást gyakorol az emberi szövetekre. A fő gyógyító hatások közé tartozik elsősorban a fájdalomcsillapítás, a csonttörések gyógyulásának elősegítése, az izomrelaxáció, az izomstimuláció és az ízületi mobilitás elősegítése.

 

Alkalmazható krónikus és akut neuromuszkuláris és ízületi rendellenességek kezelésére, például izom- és ízületi fájdalmak, izmok tonizálására és erősítésére, a hipertónia és különböző eredetű görcsök kezelésére, a helyi vérkeringés növelésére, a törések gyógyulási folyamatának javítására, s mindez a megnövekedett vérkeringés révén,

 

 hirdetes_300x300  

Segít a különböző mozgásszervi sérülések, ízületi leblokkolás megszüntetésére, a hipertóniás izmok ellazításával és a helyi vérkeringés növelésével, valamint a spaszticitás, (más néven görcsösség) kezelésében, motoros károsodások esetén.

 

A komáromi kórházban megjelent a fókuszált lökéshullám terápia is. Ebben a terápiában az energia sugarai egy pontba irányulnak, és képesek a szövetet 6-12 centiméter mélységben is kezelni, a bőr felszíne alatt. Fő hatás a helyi fájdalom csökkentése, az izmok ellazítása és a mikrokeringés növelése. A fókuszált lökéshullám terápia különösen hatékony a vállfájdalmak, Achilles-ín, lágyéki terület, patellaín-szakadás (térd), carpalis alagút szindróma, tenisz- és golfkönyök, sarkantyú és plantáris fasciitis, (talpi bőnye) valamint az ízületi porckopás esetén.

 

A sérülések, betegségek és műtét utáni ízületi kezelésekre szolgál a „motodlaha” szerkezet, amely egy motorral vezérelt készülék – egy külső erő segítségével növeli a végtag mozgástartományát. Mivel a készülék folyamatos passzív mozgást biztosít, csökkenti a műtét utáni fájdalmakat, minimalizálja a gyulladás kockázatát, segít növelni a mozgástartományt és kedvezően befolyásolja az izomerőt.

 

Leggyakrabban alkalmazzák térd-/csípőprotézis után, az artroszkópia, a keresztszalagok plasztikai rekonstrukciója, a törések és a pseudoarthrosis (ágyéki gerinc) sebészeti kezelése után.

 

A trakciós kezelés egy passzív terápiás módszer, amely szakaszos vagy folyamatos nyújtást (húzást) alkalmaz, célzottan a nyaki vagy ágyéki gerincre. A trakció egy trakciós ágyon történik, egy trakciós egységgel. A nyújtás pontosan és egyénileg adagolva történik a beteg toleranciája szerint, kényelmes pozíciókban. A trakciós terápia célja a túlterhelt vagy betegség által érintett ízületek, szalagok és a gerinc porckorongjai nyomásának csökkentése. A puha szöveteken (bőr, bőr alatti szövet, fascia, izom) keresztüli hatással, azok ellazításával és a vérkeringés javításával kiváló terápiás eredmények érhetőek el a gerinc funkcionális és szerkezeti változásainál.

 

Maderoterápia egyfajta mélyszöveti masszázs, amely a nyirokdrénázs elvén alapul. Ez egy esztétikai, természetes technika, amely kiválóan alkalmas az alak formálására anélkül, hogy károsítaná a bőrt vagy a szöveteket a combok, csípők és a fenék területén. A lényege a nyirok helyes irányba történő mozgatása. A maderoterápiában különböző formájú és méretű, anatómiailag tervezett fa eszközöket használnak. Különösen a nők kedvelik, mivel csökkenti a zsír lokális felhalmozódását, tonizálja az izmokat, szétzúzza a zsírsejteket. Az eredményeként a bőr feszesebbé válik, a dudorok és a narancsbőr eltűnik, mivel stimulálja az elasztin termelését. Stimulálja a vérkeringést és a nyirokrendszert is, elősegíti a zsírégetést. Természetesen eltávolítja a toxinokat (mérgező anyagokat) a testből.

 

Az AGEL komáromi kórházának hagyományos terápiás eljárásai közé tartozik például az elektroterápia. Ebben a kezelésben az elektromos áramot közvetlenül a beteg bőrén keresztül érintkező elektródákkal alkalmazzák. Akut és krónikus fájdalom kezelésére, az izom- és idegrendszeri diszfunkciók, sérülések utáni állapotok kezelésére, az akut és krónikus ödéma enyhítésére és a perifériás vérkeringés elősegítésére használják.

 

Az ultrahang a test lágy szöveteibe mélyen behatoló, hosszanti hullámok mechanikai energiáját használja, ami a helyi vérkeringés és anyagcsere fokozásához vezet. Főként az izom- és kötőszöveti rendellenességek, valamint a traumás állapotok kezelésére szolgál – például az ödéma enyhítésére és a gyógyulási folyamat felgyorsítására.

 

Különösen törések, lágy szövetek, degeneratív és reumatikus betegségek, traumás állapotok, műtét utáni és krónikus mozgásszervi fájdalmak kezelésére alkalmazott magnetoterápia alacsony frekvenciájú pulzáló mágneses mezőt használ.

 

A lézerterápiában a lézersugár a szövetekben abszorbeálódik, és energiáját átadja a szöveti sejteknek, hogy helyreállítsák normális működésüket. Hatása biostimuláló, regeneráló, gyulladáscsökkentő és fájdalomcsillapító. Mozgásszervi fájdalmak, bőr- és nyálkahártya-gyulladások, lágy szöveti sérülések gyorsabb gyógyulására használják.

 

Gyakran alkalmazott a nyirokdrenázs terápia, azaz a nyirokmasszázs, amely segít a duzzanatok kezelésében bármilyen eredetűek legyenek is. Az eszközös nyirokdrenázs nyomást gyakorol a végtagokra és nyomáshullámokat kelt, amelyek a nyirok- és a vénás rendszer helyreállítására törekszenek.

 

További információkért, valamint a rehabilitációra történő bejelentkezés lehetőségéért látogasson el az AGEL komáromi kórházának weboldalára. Nemocnice AGEL Komárno.

 

Körkép.sk/AGEL-sajtóhír

Megosztás:

Tetszett önnek ez a cikk?

Kattintson az alábbi gombra vagy a kommentek között bővebben is kifejtheti véleményét.

Eddig 1 olvasónak tetszik ez a cikk.