Nyitókép: mosr.sk

 

Szlovákia hivatalosan is átvette az első két F-16-os vadászgépet az Egyesült Államoktól. Az átadási ceremóniára a Lockheed Martin dél-karolinai gyárában került sor Robert Kaliňák (Smer-SD) védelmi miniszter jelenlétében.

 

Az F-16-os vadászgépek átadásával új korszak kezdődik a szlovák szuperszonikus repülés történetében – állapította meg Kaliňák és a Lockheed Martin alelnöke. A védelmi minisztérium emlékeztetett arra, hogy Szlovákia lesz az első európai ország, amely a Fighting Falcon legújabb változatával rendelkezik majd.

 

„Ügyes és bátor katonák és katonanők nélkül nem tudnánk garantálni a Szlovák Köztársaság területének és polgárainak védelmét. Kötelességünk, hogy mindent megtegyünk azért, hogy a fegyveres erők számára a legmagasabb szintű védelmet biztosítsuk az esetleges emberveszteségek minimalizálása érdekében. A modern F-16-os vadászgépek a legmagasabb minőséget és ezáltal katonáink biztonságát garantálják” – mondta a védelmi miniszter.

 

Szlovákia 2018 végén írt alá szerződést 14 darab amerikai gyártmányú F-16 C/D Block 70 típusú vadászrepülőgépre. A repülőgépek leszállítása a világjárvány miatt késett. Az első vadászgépeket várhatóan az idei második negyedévben szállítják le Szlovákiának.

 hirdetes_300x300  

 

Teraz.sk nyomán

Megosztás:

Tetszett önnek ez a cikk?

Kattintson az alábbi gombra vagy a kommentek között bővebben is kifejtheti véleményét.

Ön lehet az első aki a tetszik gombra kattint!