Nyitókép: Marika Antašová, TASR

 

A Robert Fico vezette Smer-SD nyerné a parlamenti választásokat, ha azokra februárban kerülne sor, a kormánypárt a szavazatok 21,1 százalékával nyerne. A második helyen a Progresivne Slovensko (PS) végezne a szavazatok 18,9 százalékával, majd a szintén kormányzó Hlas-SD következne a szavazatok 17,2 százalékával – derül ki a Focus ügynökség felméréséből, amelyet a Markíza televízió „Testre szabva” (Na telo) című műsora számára készített.

 

A negyedik helyet az SaS szerezné meg a szavazatok 6,2 százalékával, majd a KDH (6,1 százalék), a Szlovákia/KÚ és a Za ľudí (5,9 százalék) következnek. Szintén bejutna a parlamentbe az SNS, amely a szavazatok 5,8 százalékát szerezné meg, valamint a Szövetség 5,4 százalékkal.

 

Nem lépné át a választási küszöböt a Republika, amely a szavazatok 4,2 százalékát kapná meg, ahogy a Demokraták (3,5 százalék) sem. A felmérés szerint az ĽSNS a szavazatok 2,7 százalékát, a Sme rodina pedig 2,6 százalékát szerezné meg.

 hirdetes_300x300  

 

A felmérés alapján a Smer-SD 39, a PS 35, a Hlas-SD pedig 32 képviselői helyet szerezne a parlamentben. Az SaS 12, az SNS és a KDH pedig egyenként 11 mandátumot szerezne a nemzetgyűlésben. Tíz mandátum jutna a Szövetségnek.

 

A felmérést 1025 fős minta alapján végezték február 14. és 21. között.

 

Teraz.sk nyomán

Megosztás:

Tetszett önnek ez a cikk?

Kattintson az alábbi gombra vagy a kommentek között bővebben is kifejtheti véleményét.

Ön lehet az első aki a tetszik gombra kattint!