Nyitókép: Robert Fico/Facebook

 

Vállalnia kell a felelősséget Ivan Fiačannak, az Alkotmánybíróság elnökének, és le kell mondania posztjáról – mondta Robert Fico (Smer-SD) az Alkotmánybíróság azon döntésére reagálva, hogy részben felfüggesztette a módosított büntető törvénykönyv hatályát. A kormányfő szerint valakit felelősségre kell vonni azért, hogy a bíróság döntését a média még azelőtt közölte, hogy az érintetteknek kézbesítették volna. Az Alkotmánybíróságról szóló törvény módosítását sem zárta ki.

 

„A felfüggesztő határozat kézbesítése és maga a döntés között több óra telt el” – közölte Fico, hozzátéve, hogy ez azt bizonyítja, hogy valaki az Alkotmánybíróságtól „a kormánnyal szemben ellenséges” információkkal látta el a médiát. Megjegyezte, hogy ha hatáskörébe tartozna az Alkotmánybíróság elnökének menesztése, akkor ezt megtenné.

 

A miniszterelnök arra is magyarázatot kért, hogy az Alkotmánybíróság miért döntött úgy, hogy szakít a bevett döntéshozatali gyakorlattal, és miért döntött a jogszabály kihirdetése előtt a felfüggesztés mellett. Szavai szerint bizonyosan valamilyen politikai nyomás kényszerítette az Alkotmánybíróságot ilyen gyors cselekvésre.

 hirdetes_810x300  

 

Teraz.sk nyomán

Megosztás:

Tetszett önnek ez a cikk?

Kattintson az alábbi gombra vagy a kommentek között bővebben is kifejtheti véleményét.

Eddig 2 olvasónak tetszik ez a cikk.