Nyitókép: hlavnespravy.sk

 

A jelenlegi szlovák kormány szétveri a jószomszédi kapcsolatokat és a V4-ek sírásójává válik – jelentette ki a magyargyűlölő Ivan Korčok szerdai sajtótájékoztatóján.

 

„Oroszország Ukrajna elleni háborúja és Magyarország hozzáállása miatt a V4-ek egy olyan állapotba kerültek, amit én mélyaltatásnak nevezek. De amit ma a Szlovák Köztársaság tesz Ukrajnával kapcsolatban, az tulajdonképpen a klinikai halálba taszítja a V4-eket, és a kapcsolataimtól tudom, hogy mind Lengyelországban, mind Csehországban – ami nagyon rossz – már felteszik az alapvető kérdést, hogy mi értelme van számukra még részt venni a visegrádi együttműködésben.”

 

– jegyezte meg a karrierista politikus. Korčok bírálta Szlovákiát, amiért az „flörtöl Oroszországgal“ és „elárulja“ Ukrajnát a létért folytatott harcában. Szerinte a külpolitika szempontjából is kulcsfontosságú, hogy ki lesz az új államfő , hiszen „ha valaki ebből a hatalmi spektrumból kerül ki, akkor a kapcsolatok megromlása, a V4-ek lerombolása csak folytatódni fog”.

 

 hirdetes_300x300  

Kijelentette, hogy elnökként minden lehetőséget meg fog ragadni annak érdekében, hogy Szlovákia legalább elnöki szinten szoros együttműködést tartson fenn Csehországgal és Lengyelországgal is.

 

Teraz.sk nyomán

Megosztás:

Tetszett önnek ez a cikk?

Kattintson az alábbi gombra vagy a kommentek között bővebben is kifejtheti véleményét.

Eddig 1 olvasónak tetszik ez a cikk.