Nyitókép forrása: AGEL

 

Az egyetemi kórházak közül a kassai (Košice) gyermekkórházat (DFN) tartják a legjobbnak a páciensek. A legrosszabb értékelést a Nagyszombati (Trnava) Egyetemi Kórház kapta. Az általános kórházak közül a legjobb minősítést a Feső-árvai (Horná Orava) kórház és a trsztenai (Trstená) rendelőintézet kapta, a legrosszabbat pedig a Nagykürtösi (Veľký Krtíš) kórház és rendelőintézet – derül ki Dôvera magán-egészségbiztosító kórházrangsorolásából.

 

A szakintézmények közül a kassai Kardiocentrum Agel áll az első helyen. A legrosszabb minősítést a bazini (Pezinok) Philip Pinel Pszichiátriai Kórház kapta. Az egyéb egészségügyi intézmények közül a betegek értékelése alapján a Tetis rehabilitációs bórház bizonyult a legjobbnak, a barlangligeti (Tatranská Kotlina) szanatórium pedig a legrosszabbnak.

 

Az értékelés általános átlagosztályzata 1,46 volt. „Ez volt az eddigi legjobb eredmény” – jegyezte meg Marian Faktor, a Dôvera igazgatótanácsának tagja. A legjobbnak értékelt létesítmények a Zsolna (Žilina) és az Eperjes (Prešov) megyeiek. A szaktudás alapján a legjobb osztályzatot a nőgyógyászati onkológia és az ortopédiai onkológia kapta, a legrosszabbat a kórházi koszt.

 

 hirdetes_300x300  

Az egészségbiztosító a betegek által kitöltött közel 9000 kérdőív eredménye alapján állította fel a rangsort. Három területen értékelték az egészségügyi intézményeket: a szolgáltatások minősége (étkezés, szobák), az egészségügyi dolgozók hozzáállása és viselkedése, valamint a kórházi tartózkodás alatt, és a kórház elhagyásakor kapott tájékoztatás alapján.

 

TASR

Megosztás:

Tetszett önnek ez a cikk?

Kattintson az alábbi gombra vagy a kommentek között bővebben is kifejtheti véleményét.

Ön lehet az első aki a tetszik gombra kattint!