Nyitókép: via thebusinesssoiree.com

 

A Fókusz ügynökség exkluzív felmérése, melyet a Markíza televízió Testre szabva (Na telo) című műsora számára készített, tíz pártelnök és az államfő iránti bizalmi indexét mérte.

 

Eszerint Peter Pellegrini, a Hlas-SD elnöke a legmegbízhatóbb politikus Szlovákiában, a megkérdezettek 47 százaléka bízik a házelnökben, míg a válaszadók 52 százaléka bizalmatlan vele szemben. A legutóbbi, tavaly novemberi méréshez képest Pellegrini egy százalékkal javított a bizalmi indexen, míg a bizalmatlanok köre változatlan maradt.

 

Zuzana Čaputová rendszeresen az első helyen áll a bizalmi felmérésekben. Ebben az esetben azonban az ügynökség 43 százalékon mérte a választók bizalmát. A válaszadók 56 százaléka bizalmatlan vele szemben.

 hirdetes_300x300  

 

Harmadik helyen végzett Robert Fico miniszterelnök. Benne a megkérdezettek 34 százaléka bízik, ellenben 65 százalék bizalmatlan vele szemben. Novemberhez képest Fico bizalmi indexe három százalékot csökkent.

 

A negyedik helyen Michal Šimečka, a PS vezetője végzett 29 százalékponttal és 67 százalékos bizalmatlansági indexszel. Ha megnézzük a legfrissebb felmérést, akkor azt látjuk, hogy a Progresszívák vezetőjének bizalmi szintje két százalékkal nőtt, ahogy a bizalmatlanság is.

 

Forrás: Focus/TV Markíza

 

Ötödik a KDH elnöke, Milan Majerský. A megkérdezettek 28 százaléka bízik benne, 60 százalék viszont nem. Őt Milan Uhrík, a Republika elnöke követi 25 százalékos bizalmi és 63 százalékos bizalmatlansági rátával.

 

Andrej Danko a hetedik a sorban, neki a Focus 22 százalékos bizalmat mért 76 százalék ellenében. Az SNS vezetője jelentősen rontott a legutóbbi felméréshez képest. Novemberben a bizalmi indexe még 30 százalékon állt, míg a megkérdezettek 67 százaléka bizalmatlannak bizonyult vele szemben.

 

A lista legvégén Igor Matovič és Forró Krisztián állnak. A Szlovákiáért Mozgalom vezetőjének bizalmi szintje mindössz 13 százalék. A bizalmatlansági szinten azonban uralja: a válaszadók 87 százaléka bizalmatlan vele szemben.

 

A Szövetség elnökében, Forró Krisztiánban a megkérdezettek 12 százaléka bízik, míg 54 százalékuk bizalmatlan vele szemben.

 

A felmérést a FOCUS ügynökség végezte 2024. február 14. és 21. között 1025 válaszadóból álló minta alapján.

 

Körkép.sk, Tvnoviny.sk nyomán

Megosztás:

Tetszett önnek ez a cikk?

Kattintson az alábbi gombra vagy a kommentek között bővebben is kifejtheti véleményét.

Ön lehet az első aki a tetszik gombra kattint!