Nyitókép: imhd.sk, W.I. felvétele

 

A Škoda Transportation 2024. március 7-től újabb tíz villamos szállítását kezdte meg Pozsonyba. A 10 darab kétirányú, alacsonypadlós Škoda 30T3 For CityPlus járművet még 2022-ben rendelték meg. A villamosok beszerzése az Integrált Infrastruktúra Operatív Program uniós forrásainak köszönhetően valósult meg.

 

Eddig két, a 7531 és a 7532 pályászámú villamost szállították le. Mielőtt forgalomba helyeznék őket, egy honosítási eljáráson esnek át. A villamosok felszereltségüket tekintve gyakorlatilag megegyeznek a tavaly átadott egyirányú társaikkal.

 

Amennyiben idén májusig az összes villamos átadásra kerül, a közlekedési vállalatnak összesen 40 kétirányú, nagy befogadóképességű villamosa lesz a 2014-ben és 2015-ben átadott 30 járművel együtt. A kétirányú villamosok jelenleg főként a 3-as vonalon közlekednek. Az új szerzeményeknek köszönhetően a 4-es vonalon is több alacsonypadlós járat lesz.

 hirdetes_300x300  

 

A Pozsonyi Városi Közlekedési Vállalat a közeljövőben további 10 darab egyirányú, alacsonypadlós 29T3-as villamost szeretne vásárolni, amivel tovább csökken az öreg, magaspadlós járművek aránya a városban.

 

Körkép.sk, Imhd.sk nyomán

Megosztás:

Tetszett önnek ez a cikk?

Kattintson az alábbi gombra vagy a kommentek között bővebben is kifejtheti véleményét.

Ön lehet az első aki a tetszik gombra kattint!