Nyitókép: Bergadder felvétele/Pixabay

 

Halálos medvetámadás történt Szlovákiában, amikor pénteken két túrázó találkozott egy medvével az Alacsony-Tátrában. Egy 31 éves fehérorosz nő elhunyt, miután menekülés közben lezuhant a magasból, ami halálos fejsérülést okozott – tájékoztatott Zuzana Šefčíková, a Zsolna Megyei Rendőrség szóvivője. Hozzátette, hogy a tragikus eset a Liptószentmiklósi járásban található Sina-hegy felé vezető túraútvonal mentén történt.

 

A hegyimentők tájékoztatása szerint a nő holttestét egy sziklaküszöb alatt találták meg nehéz, meredek terepen. A medve még a közelben tartózkodott. „Szerencsére egy szolgálati kutya, kiabálás és egy rendőr által leadott figyelmeztető lövés segítségével sikerült elkergetni a medvét” – tették hozzá.

 

A pár másik tagját, egy férfit rémülten, de sértetlenül találták meg. Az eset kapcsán a rendőrség emberölés bűntette miatt indított büntetőeljárást. A környezetvédelmi minisztérium kijelentette, hogy a barnamedve-beavatkozó csoport és az enviroresort válságstábjának képviselői is bekapcsolódtak az ügybe.

 hirdetes_300x300  

 

Teraz.sk nyomán

Megosztás:

Tetszett önnek ez a cikk?

Kattintson az alábbi gombra vagy a kommentek között bővebben is kifejtheti véleményét.

Ön lehet az első aki a tetszik gombra kattint!