Nyitókép: liptov112.sk

 

Szlovákia csatlakozik Romániához, hogy az uniós környezetvédelmi miniszterek március 25-én tartandó találkozóján csökkentsék a medvék védelmét. Erről Filip Kuffa, a szlovák környezetvédelmi minisztérium államtitkára tájékoztatott a kormányülést követően.

 

Kuffa szerint az európai irányelv, amely a medvét védettnek tekinti, nem megfelelő. „Blokkol bennünket ez a szerencsétlen irányelv, amelynek feltételeit elfogadtuk, amikor csatlakoztunk az EU-hoz” – jegyezte meg. Románia azzal a kezdeményezéssel érkezik a miniszteri találkozóra, hogy minősítsék vissza a medve védettségét. „Ehhez teljes mértékben csatlakozunk. Néhány állam is bejelentette, hogy támogatni fog minket.” – mondta Kuffa.

 

Kuffa szerint a problémás medvéket „egy kézlegyintéssel” el kellene távolítani a populációból, és nem pedig megfigyelni őket, ahogyan most teszik. Ennek alapfeltétele, hogy a medvepopuláció megmaradjon.

 hirdetes_300x300  

 

Szlovákia 19 járásában rendkívüli állapotot lehetne kihirdetni az ember közelében vagy közvetlen környezetében élő medvék jelenléte miatt. A kormány szerdán utasította Matúš Šutaj Estok belügyminisztert, hogy gondoskodjon a válságstábok összehívásáról az egyes járási hivatalokban.

 

Teraz.sk nyomán

Megosztás:

Tetszett önnek ez a cikk?

Kattintson az alábbi gombra vagy a kommentek között bővebben is kifejtheti véleményét.

Ön lehet az első aki a tetszik gombra kattint!