Nyitókép forrása: donio.sk

 

Választási vonatot indít Csehországból Szlovákiába az elnökválasztás második fordulója előtt a Fiatalok a fasizmus ellen (Mladí proti fašizmu) kezdeményezés. Április 5-én, pénteken Csehországból ingyen utazhatnak azok, akik előtte regisztrálnak. A kezdeményezés célja, hogy a Csehországban élő fiatalokat ösztönözzék a választáson való részvételre.

 

A Fiatalok a fasizmus ellen kezdeményezés a cseh vasúttal együttműködve indítja a választási vonatot, április 5-én, pénteken 12 óra előtt indul Prágából, és megáll Brünnben. Várhatóan 16.20-kor érkezik Pozsonyba. „A külföldön élőknek nincs lehetőségük levélben szavazni, ráadásul a választás a húsvéti időszakra esik” – magyarázta Marek Mach, a polgári társulás elnöke.

 

A diákok az electionvlak.sk weboldalon regisztrálhatnak, és válthatnak jegyet. A kapacitástól függően azok is felszállhatnak, akik már nem diákok. Ha nagy lesz az érdeklődés és a vonat megtelik, választási buszokat is indítanak. Aki szeretné, anyagilag is támogathatja a kezdeményezést a Donio platformon. A szervezők hangsúlyozzák, hogy a projekt szigorúan politikamentes, és nem fogják megsérteni a második forduló előtt már érvényben levő kampánycsendet.

 

 hirdetes_300x300  

Az elnökválasztás első fordulóját március 23-án, szombaton tartják. A második forduló április 6-án lesz. A szavazóhelyiségek 7-től 22 óráig lesznek nyitva. Az elnöki tisztségért tíz jelölt indul. Külföldről nem lehet szavazni az elnökválasztáson.

 

tasr

Megosztás:

Tetszett önnek ez a cikk?

Kattintson az alábbi gombra vagy a kommentek között bővebben is kifejtheti véleményét.

Ön lehet az első aki a tetszik gombra kattint!