Nyitókép: SITA

 

A besztercebányai Speciális Büntetőbíróságon a mai napon folytatódott Zsolna korábbi polgármestere és a Szlovák Nemzeti Párt exelnöke, Ján Slota ügyének tárgyalása. Michal Truban bíró úgy döntött, hogy április 26-ára, péntekre halasztja a főtárgyalást, aminek oka az volt, hogy a vádlott kórházi kezelést jelentett, így nem teljesülhettek a főtárgyalás feltételei. Slotát a Speciális Büntetőbíróság egyszer már bűnösnek nyilvánította a bíróság függetlenségébe való beavatkozás miatt, de az ügyet a Szlovák Köztársaság Legfelsőbb Bírósága visszaküldte az elsőfokú bírósághoz újbóli megvitatásra és döntésre.

 

A volt politikus 2023 júniusában kapott felfüggesztett börtönbüntetést egy vesztegetési ügyben. Az igazságszolgáltatás bűnösnek találta a bíróság függetlenségének megsértése miatt elkövetett folytatólagos bűncselekményben, és két év börtönbüntetést szabott ki, négy év próbaidőre felfüggesztve. Az ítélet ellen az ügyészség és a védelem is fellebbezett.

 

 

 hirdetes_300x300  

A különleges ügyészség Slotát azzal vádolta, hogy csúszópénzt fogadott el annak érdekében, hogy befolyásolja a bírósági döntést.  A vád szerint két esetben vett fel kenőpénzt a zsolnai kerületi bíróság volt bírája, Pavel Polka számára. Egyszer ötezer, másodszor pedig 10 ezer euró értékben. amely összegek felét megtartotta. A vádlott elutasította a vádalkut a bíróság előtt, és ártatlannak vallotta magát.

 

SITA

Megosztás:

Tetszett önnek ez a cikk?

Kattintson az alábbi gombra vagy a kommentek között bővebben is kifejtheti véleményét.

Ön lehet az első aki a tetszik gombra kattint!