Nyitókép: Pravda, Ľuboš Pilc

 

Az ellenzéki „Hnutie Slovensko” felszólította a magyar nemzetiségű állampolgárokat, hogy ne engedjék megvásárolni magukat. Igor Matovič  pártja az SaS-szel és a KDH-val együtt bírálták a Fico kormány kihelyezett kormányülését Dél-Nyugat-Szlovákiában. Szerintük ez egy kísérlet arra, hogy megszólítsák a Szlovákiában élő magyarokat, és szavazatokat szerezzenek Peter Pellegrini (Hlas-SD) számára az elnökválasztás második fordulójában.

 

„Pellegrini a választások előtt megvásárolja a magyar politikusokat, és rajtuk keresztül akarja megvenni a szavazóikat. Úgy vélem, a választók emlékeznek arra, hogy a Smer hogyan bánt a közösségükkel a múltban, és nem hagyják magukat megvásárolni”

 

– hangsúlyozta Igor Matovič. Szerinte a kormány programnyilatkozatában egyetlen vállalás sincs a felvidéki magyarság érdekében.

 

 hirdetes_300x300  

„Robert Fico törvénye miatt 4500 szlovákiai magyar veszítette el az állampolgárságát, egy diákot, Malina Hedviget elüldözték Szlovákiából, és amikor megverték, a Smer rágalomhadjáratra használta fel azt a szlovákiai magyarok ellen” – mondta Grendel Gábor.

 

Az SaS megjegyezte, hogy a szerdai kormányülés csak egy politikai bohózat volt. „A mai napnak csak egy célja van, mégpedig az, hogy megszólítsa a magyar közösséget, és megnyerje a szavazataikat Peter Pellegrini számára. Az elnökválasztás után elfelejtik a kisebbségeket és a régiók megsegítését is” – mondta Branislav Gröhling, az SaS elnöke.

 

Milan Majerský (KDH) hangsúlyozta, hogy a Fico által bejelentett fejlesztések a Dunaszerdahelyi és a Galántai járásban nincsenek ingyen, ezekért cserébe a Szövetségnek Pellegrinit kell támogatnia az elnökválasztáson. „Pellegrini hagyja abba a dél-szlovákiai szavazók megvásárlását, és kezdjen el végre törődni a szepességi, nagyszombati, liptói vagy kelet-szlovákiai emberekkel” – mondta.

 

 

Teraz.sk nyomán

Megosztás:

Tetszett önnek ez a cikk?

Kattintson az alábbi gombra vagy a kommentek között bővebben is kifejtheti véleményét.

Ön lehet az első aki a tetszik gombra kattint!