Nyitókép: Facebook/Ivan Korcok

 

Ivan Korčok sajnálja, hogy Forró Krisztán „esélyt sem adott arra”, hogy meghallgassa azokat az elképzeléseket, amelyeket „a magyar honfitársaimnak is felajánlok”. Hozzátette: Forró Krisztián, a Szövetség elnöke most tájékoztatta, hogy lemondja a holnapra tervezett találkozót, mivel az – az ő szavaival élve – „már nem aktuális”.

 

„Az én szemszögemből nézve nyilvánvaló, hogy a Szövetség Peter Pellegrinit fogja támogatni.” – írta a közösségi hálón. A magyargyűlölő politikus ugyanakkor kijelentette: „nagyon tiszteli” a Szlovákiában élő magyarokat, és bízik abban, hogy a Szövetség döntése ellenére is „felelősen és szabadon élnek szavazatukkal”.

 

Korčok szerint a magyar választók történelmileg mindig is a demokratikus oldalon álltak, a magyar pártok pedig mindig is részei voltak a modernizációt elősegítő kormányoknak és politikai áramlatoknak. Aláhúzta:

 hirdetes_300x300  

 

„Úgy veszem észre, hogy a magyar kisebbség már régóta nem képviselteti magát a parlamentben, és én azt mondom, hogy olyan elnök szeretnék lenni, akit érdekel a kisebbségek élete és problémái. Jelenleg a legnagyobb nemzeti kisebbség nincs képviselve a parlamentben. Szeretném, ha a kisebbségek hangja legalább az elnöki palotában tisztán hallatszana.”

 

Pellegrini „lelkesedése” a magyar közösségért Korčok szerint „kizárólág politikai számítás”. „Így elég valószínű, hogy a választások utáni napon elfelejti a magyar közösséget, ahogyan az olcsóbb élelmiszerekre vonatkozó ígéreteit is” – kommentálta. Hangsúlyozta, számára fontosak a jó és korrekt szomszédsági kapcsolatok, a jó együttműködés, ahogy a kisebbségek támogatása és védelme.

 

Körkép.sk, Facebook/Ivan Korcok

Megosztás:

Tetszett önnek ez a cikk?

Kattintson az alábbi gombra vagy a kommentek között bővebben is kifejtheti véleményét.

Ön lehet az első aki a tetszik gombra kattint!