Nyitókép: Körkép.sk

 

A szlovák-magyar együttélésről és a kistérség fejlesztéseiről is beszélt Robert Fico kormányfő a galántai kihelyezett kormányülést követően. Fico megköszönte a szíves vendéglátást Galánta polgármesterének, Kolek Péternek. Egyben emlékeztetett, hogy Galánta és Dunaszerdahely járásai az elmúlt 20 évben nagyot fejlődtek a munkanélküliség elleni küzdelem terén.

 

Kiemelte, hogy még soha nem volt olyan jó a szlovák-magyar együttélés mint amikor kormánya az akkori magyar párttal kormányzott, ezért is döntött amellett, hogy Dél-Nyugat-Szlovákiában tartják a kormányülést. Fico elmondta, hogy kétmillió eurót különítenek el a kistérség számára – az összeget fejlesztésekre, így a szeredi híd javítására vagy a dunaszerdahelyi elkerülőn két körforgalom építésére fordítják.

 

Fico azt is elmondta, hogy két törvénymódosítást is elfogadtak, amelyek a közbeszerzési és a környezetvédelmi szektort érintik. Külön kiemelte a medvéket érintő passzus módosítását, utalva az elmúlt hetek medvetámadásaira. A miniszterelnök a magyar nemzeti kisebbség helyzetéről is beszélt, azt ígérte, hogy kisebbségi hivatalt hoznak létre.

 hirdetes_300x300  

 

Kolek Péter galántai polgármester a kihelyezett kormányülés jelentőségét méltatta, kiemelve: egy 15 ezres kisváros életében nagy jelentőséggel bírnak a bejelentett fejlesztések. Hájos Zoltán, Dunaszerdahely polgármestere szintén köszönetet mondott, hogy a kormány meghallgatta a járás kérését, és a rendkívül veszélyes karcsai és pódafai kereszteződésnél két körforgalom kerül megépítésre. Hájos kiemelte: terítéken van a járáshivatal ügyfélszolgálati centrumának a kiépítése és a járási rendőrkapitányság épületének a rekonstrukciója is.

 

Forró Krisztián, a Szövetség elnöke beszédében aláhúzta: a kihelyezett kormányülés elősegíti a magyarok együttélését a többségi nemzettel.

 

Az újságírói kérdéseket azonban sem Robert Fico, sem Forró Krisztián nem várták meg.

 

Körkép.sk

Megosztás:

Tetszett önnek ez a cikk?

Kattintson az alábbi gombra vagy a kommentek között bővebben is kifejtheti véleményét.

Eddig 1 olvasónak tetszik ez a cikk.