Nyitókép: Körkép.sk

 

Viszonylag nyugodt hangulatban várja a szavazatok összeszámolását az Aušpic étteremben felállított eredményváróján Peter Pellegrini államfőjelölt.

 

A 22.05 órakor befejeződött köztársaságielnök-választás második fordulója után a Hlas elnöke elmondta, hogy nagyon szoros eredményre számít, és alázattal veszi majd tudomásul, legyen bármilyen is az eredmény.

 

 hirdetes_810x300  

Érkeznek a részeredmények – itt követheti az államfőválasztás mindent eldöntő fordulójának alakulását

 

A magasabb választási részvétel szerinte azt jelzi, hogy sikerült a mozgósítás mindkét jelölt részéről. Saját esélyeivel kapcsolatban 22.30 óra magasságában nem akart becslésekbe bocsátkozni.

 

 

Elmondta, hogy nagyon bántotta őt a választási finisben rendkívüli módon eldurvult kampány, mely durva személyeskedésekbe torkollott.

 

„Holnap bocsánatot fogok kérni a szüleimtől, hogy mindezt el kellett viselniük. Én kibírom, politikus vagyok. De amivel nekik kellett szembesülniük szeretett fiukkal kapcsolatban, az túlment minden határon” – értékelte Pellegrini.

 

Elmondta azt is, hogy örült annak, hogy a választási hajrában egyre többen álltak ki nyíltan mellette, a liberális oldal támadásai ellenére is.

 

 

„A három koalíciós párt közös nyilatkozatot adott ki a támogatásomra, a Magyar Szövetség 16 fős elnökségéből is 14-en a támogatásukról biztosítottak. Örülök a sok kis párt támogatásának is” – fogalmazott Pellegrini, aki elárulta azt is, hogy a mai napot pihenéssel, ráhangolódással töltötte, és imádkozott is.

 

Jövőjével kapcsolatban úgy látja, hogy az eredménytől függetlenül erősebben jön ki a választásokból, a Hlas pedig stabil koalíciós partnere marad a kormánynak.

 

A helyszínen egyébként jobbára a Hlas miniszterei vanak jelen, Drucker, Tomáš, Žiga, Raši, illetve a Magyar Szövetség részéről Gyimesi György és Pandy Péter. A Smer és az SNS ismert arca nem mutatkoznak a helyszínen.

 

 

Az Aušpic étteremben egyébként teltház van, több száz meghívott vendég mellett a média is komoly létszámban képviselteti magát Európa több országából.

 

 

Körkép.sk

Megosztás:

Tetszett önnek ez a cikk?

Kattintson az alábbi gombra vagy a kommentek között bővebben is kifejtheti véleményét.

Ön lehet az első aki a tetszik gombra kattint!