Nyitókép: SITA

 

Frissítve: 13.14 Több személyt is elgázolt Szepesváralján (Spišské Podhradie) a Lőcsei járásban szombaton egy autóbusz. A mentőszolgálat központja szerint négy mentőautó és két helikopter érkezett a helyszínre.

 

A mentőegységek tájékoztatása szerint legkeveebb öt hét nyolc személy megsérült, ketten hárman pedig életüket vesztették. Számuk azonban még változhat. A helyszínre tart a belügyminiszter, Matúš Šutaj Eštok is. A sebesültek többsége tizenéves fiatal. Az áldozatok az RTVS helyszínen tartózkodó riportere szerint két fiatalkorú lány.

 

 hirdetes_810x300  
A baleset helyszíne. Kép: SITA

 

A baleset helyszíne. Kép forrása: RTVS

 

11 tűzoltó három gépkocsival is a helyszínen segédkezik.

 

Részletek:

 

 

Jana Ligdayová, az Eperjesi Kerületi Rendőrfőkapitányság szóvivője szerint a balesetet, mely a reggeli órákban 08.00 óra előtt történt, az okozta, hogy a parkoló autóbusz ismeretlen oknál fogva mozgásba lendült, és az előtte tartózkodó fiatalok a kerekei alá estek. A JOJ TV információi szerint a sofőr nem húzta be a kéziféket.

 

Az ominózus gépjármű. Kép forrása: Rendőrség közösségi oldala

 

Egyházi rendezvényre tartó fiatalok csoportjáról van szó. A katolikus ifjúsági találkozóra mintegy 1600 fiatalt és 40 autóbuszt vártak. A szervezők a tragédia miatt a rendezvényt lefújták, tájékoztatott Michal Kapusta, Szepesváralja polgármestere.

 

 

SITA, Körkép.sk

Megosztás:

Tetszett önnek ez a cikk?

Kattintson az alábbi gombra vagy a kommentek között bővebben is kifejtheti véleményét.

Ön lehet az első aki a tetszik gombra kattint!