Nyitókép: Körkép.sk

 

Peter Pellegrini államfővé választása okán személycserék szükségesek a második legerősebb párt, a Hlas berkeiben. Az újonnan megválasztott államfő ugyanis eddig a parlament elnöke volt, akinek helyére új személy kerül.

 

Az SNS korábban bejelentette igényét a pozícióra, amiről a Hlas hallani sem akart, révén, hogy a parlamenti választási eredmény alapján ez a közjogi méltósági pozíció a Hlast illeti.

 

A Körkép.sk a kulisszák mögött a választások éjjelén több Smer-es, Hlas-os politikust is kérdezett a témában. Pellegriniék részéről két személy jöhet szóba: Denisa Saková jelenlegi gazdasági miniszter, valamint Richard Raši befektetésügyi miniszter. Magas rangú Smer politikusok szerint hogy ki lesz a befutó, egyelőre lehetetlen előre látni, az SNS ugyanis  kiszámíthatatlan a kérdésben.

 hirdetes_810x300  

 

A Körkép.sk értesülései szerint mindenesetre talán inkább Raši felé billen a mérleg.

 

A másik fontos poszt a pártelnöki pozíció. Peter Pellegrini ugyanis a Hlas-SD első embere is volt. Itt, értesüléseink szerint a favorit az eddigi pártigazgató, Matúš Šutaj Eštok megválasztása, aki esélyes és elfogadott a Hlas köreiben is. Nem utolsó sorban pedig a Smer is támogatja, mivel hasonló ideológiát képvisel, mint a legerősebb kormánypárt.

 

Körkép.sk

Megosztás:

Tetszett önnek ez a cikk?

Kattintson az alábbi gombra vagy a kommentek között bővebben is kifejtheti véleményét.

Eddig 1 olvasónak tetszik ez a cikk.