Nyitókép: iStock

 

Medve támadt rá az Állami Természetvédelmi Hivatal (ŠOP) munkatársaira. Eddig tisztázatlan körülmények között az egyik természetvédelmi őr lőtt sebet szerzett – számolt be a közösségi oldalán a Besztercebányai Kerületi Rendőrkapitányság.

 

Az esemény vasárnap délelőtt történt a Polyána (Poľana) hegységben, a Kyslinkyhez közeli erdőben, ahol az Állami Természetvédelmi Hivatal két munkatársa dolgozott. A rendőrség szerint a férfiak egy anyamedvét és két bocsot vettek észre az erdőben, miközben a medve hirtelen a férfiak felé rohant. Amikor az állat megközelítette a 7 métert, az egyik alkalmazott rálőtt a medvére.

 

„Eddig tisztázatlan körülmények között a természetvédelmi őr a medve helyett kollégáját lőtte meg. A sebesült férfit sérüléseivel a besztercebányai kórházba szállították. A rendelkezésre álló információk szerint lábsérülést szerzett a vádlija területén“

 

 hirdetes_810x300  

– közölte a rendőrség.

 

Az esetet a Zólyomi Rendőrkapitányság Járási Osztályának munkatársai dokumentálták, miközben gondatlanságból elkövetett testi sértés bűntette miatt indult büntetőeljárás. A férfi legálisan birtokolt fegyverből lőtt. A fegyvert és a fegyverhez tartozó töltényeket a birtokos átadta büntetőeljárás lefolytatására. Az ügy vizsgálata továbbra is folyamatban van.

 

A kórház szóvivőjének közlése szerint a meglőtt férfi állapota stabil.

 

Teraz.sk

Megosztás:

Tetszett önnek ez a cikk?

Kattintson az alábbi gombra vagy a kommentek között bővebben is kifejtheti véleményét.

Ön lehet az első aki a tetszik gombra kattint!