Nyitókép: Bernd von Jutrczenka/dpa via AP

 

A demokráciát folyamatosan védeni kell, gondoskodni kell róla, és küzdeni kell érte – jelentette ki Zuzana Čaputová szlovák államfő németországi búcsúlátogatásán.

 

„Össze kell fognunk, támogatnunk kell egymást országokon, sőt kontinenseken át” – mondta Čaputová újságíróknak a berlini falnál, mondván, ez volt az egyik eredménye a német kollégájával folytatott találkozójának.

 

Egyúttal azt mondta, hiányozni fognak számára a találkozók az olyan értékes, bölcs és közeli emberekkel, mint Steinmeier.

 hirdetes_810x300  

 

Az elnök az államfőválasztás utáni szlovákiai helyzetről is beszélt Steinmeierrel.

 

„Németországban természetesen regisztrálták a változást, már ami az Ukrajnával kapcsolatos retorikát és a jogállamisággal kapcsolatos kérdéseket illeti” – mondta Čaputová.

 

Az elnök asszony azt is elmondta, hogy mandátumának június 15-i lejártáig intenzív programja van, amelyben külföldi látogatások és az országtól való búcsúvétel is szerepel. Búcsúútjai keretében talán Ukrajnába, mint szomszédos országba is ellátogat. „Ez is egy lehetőség” – mondta.

 

Emlékeztetett arra is, hogy útja Brüsszelben folytatódik, ahol találkozik többek között Jens Stoltenberg NATO-főtitkárral, akinek szeretné megköszönni az együttműködést, és akivel megvitatják a jelenlegi geopolitikai helyzetet.

 

Teraz.sk

Megosztás:

Tetszett önnek ez a cikk?

Kattintson az alábbi gombra vagy a kommentek között bővebben is kifejtheti véleményét.

Ön lehet az első aki a tetszik gombra kattint!