Nyitókép: zoznam.sk

 

A szlovákiai okmányosztályok fokozott érdeklődést észleltek az útlevelek iránt. A rendőrségnek nincs ideje előállítani őket, így a szokásos 30 napos határidő néhány nappal meghosszabbodhat – tájékoztatott a szlovák belügyminisztérium.

 

A belügyminisztérium közlése szerint márciusban naponta több mint 4000 kérvény érkezett hozzájuk, sőt volt egy nap amikor közel nyolcezer.

 

„A dolgozók munkaidőn túli és hétvégi erőfeszítései, valamint elkötelezettsége ellenére sem sikerül minden útlevelet időben kiállítani” – közölte a belügyminisztérium sajtóosztálya. A belügyminisztérium ezért türelmet kér a kérelmezőktől, és egyúttal biztosítja őket arról, mindent megtesz annak érdekében, hogy kérelmeiket mielőbb elbírálják.

 hirdetes_810x300  

 

Az úti okmányok iránti óriási érdeklődést az adminisztrációs díjak bejelentett emelése váltotta ki. Mindez akkor történt, amikor a szlovákiai polgárok a nyári vakációra készülnek.

 

Az idei év eleje óta csaknem 234 ezer kérvény érkezett a szlovákiai okmányosztályokhoz útlevél kiállítására. Tavaly ugyanebben az időszakban mintegy 120 ezer kérvény érkezett. „A százalékos növekedés tehát több mint 90 százalék” – közölte a belügyminisztérium sajtóosztálya.

 

A belügyminisztérium emlékeztet arra, hogy Szlovákia állampolgárai érvényes, fényképpel ellátott személyi igazolványt is használhatnak az EU-n és a Schengenen belüli teljes értékű utazáshoz.

 

Teraz.sk

Megosztás:

Tetszett önnek ez a cikk?

Kattintson az alábbi gombra vagy a kommentek között bővebben is kifejtheti véleményét.

Ön lehet az első aki a tetszik gombra kattint!