Nyitókép: Getty Images

 

Az állam 2030-ra meg akarja szüntetni a hajléktalanságot Szlovákiában. Ebben segít neki az az akcióterv, amelyet a munka-, szociális- és családügyi minisztérium nyújtott be tárcaközi egyeztetésre.

 

Az állam összesen 96 millió eurós beruházást tervez ezen a területen, amelyből 53 millió eurót közvetlenül a munkaügyi minisztérium költségvetéséből biztosítanak, 42 millió eurót pedig a beruházásért, területfejlesztésért és informatizációért felelős minisztérium ad.

 

 „Az akcióterv célja a kedvezőtlen élethelyzetbe került, utcán vagy nem megfelelő helyen élők helyzetének javítása” – értékelte röviden a munkaügyi minisztérium.

 hirdetes_810x300  

 

Javítani szeretnék az egészségügyi és szociális ellátáshoz való hozzáférést, támogatni kívánják a hajléktalanok foglalkoztatását, illetve növelni  szeretnék a lakhatáshoz való hozzáférésüket.

 

„A hajléktalanság megszüntetésének lényege, hogy megfelelő időben, megfelelő támogatás mellett minden hajléktalannak lehetősége legyen helyzete rendezésére, megfizethető lakhatásra és az életbe való beilleszkedésre” – áll az akciótervben.

 

SITA

Megosztás:

Tetszett önnek ez a cikk?

Kattintson az alábbi gombra vagy a kommentek között bővebben is kifejtheti véleményét.

Ön lehet az első aki a tetszik gombra kattint!