Nyitókép: union.sk

 

Májustól megszűnnek a fogászati ​​ellátással kapcsolatos kedvezmények az egészségbiztosítóknál. Az egészségügyi minisztérium azt állítja, hogy az ellátás (benefit) betöltötte oktatási célját, és új kedvezmények után kell nézni.

 

„A fogorvosi ellátáson keresztüli szűrővizsgálatok növelésében rejlő oktatási potenciál kimerült, ezt át kell értékelni, és új, a megelőzést célzó ellátásokat kell keresni” – mondta Zuzana Dolinková (Hlas-SD) egészségügyi miniszter.

 

Az ellátás jelenlegi formájában április végén megszűnik. „Eddig az időpontig az egyes egészségbiztosítók egyedi szempontjai érvényesek az ellátások visszatérítésére. A kapcsolódó kérelmeket, amelyek megfelelnek az érintett egészségbiztosító által meghatározott valamennyi kritériumnak, megfelelően elbírálják” – ismertette a tárca.

 hirdetes_810x300  

 

Az egészségbiztosítók által a fogászati ​​ellátás kifizetésére 2024 végéig felhasználni tervezett forrásokat az egyéb szükséges járóbeteg-ellátás folyósítására fordítják.

 

A tárca tisztázta, hogy a pénzügyminisztériummal folytatott konzultációt követően javasolta az ellátások felülvizsgálatát. „Az ellátásokat ugyanabból a forrásból finanszírozzák, mint az egészségügyi ellátást, vagyis az egészségügyi járulékokból és az állami biztosítottak befizetéseiből. Ezért fontos, hogy az említett források a maximális ár-érték arányt hozzák a beteg számára” – jegyezte meg.

 

Dajana Petríková, a Szlovák Egészségbiztosítók Szövetségének ügyvezető igazgatója kijelentette, hogy minden egészségbiztosító dolgozik az új ellátások előkészítésén.

 

Teraz.sk

Megosztás:

Tetszett önnek ez a cikk?

Kattintson az alábbi gombra vagy a kommentek között bővebben is kifejtheti véleményét.

Ön lehet az első aki a tetszik gombra kattint!