Nyitókép: SITA/Milan Illík

 

Új katonai kórház épülhet Eperjesen. Ezt Robert Fico miniszterelnök jelentette be az egészségügyi minisztériumában tartott szemle után. Ebben a témában már szerdán dönthet a kormány.

 

Mint azt Zuzana Dolinková egészségügyi miniszter ismertette, egy olyan anyagról lesz szó, amelynek tartalma az eperjesi kórház fenntartójának megváltoztatásáról szól, mellyel kapcsolatban bírósági végrehajtás fenyeget. A védelmi tárca ebben is segíthet.

 

„Modern kórház lesz, előnye, hogy a védelmi minisztériumnak van rá pénze”

 

– mondta röviden a témában a miniszterelnök.

 hirdetes_810x300  

 

Dolinková egyúttal megerősítette, hogy a tárcája egy új állami egyetemi kórház projektjén is dolgozik, és egy-két héten belül már a terveket is szeretné bemutatni. A miniszter asszony úgy véli, a kormány már ebben a hónapban végleges döntést hozhat a kórházzal kapcsolatban.

 

A helyreállítási terv projektjeinek folytatása

 

A miniszter asszony megerősítette a helyreállítási tervből finanszírozott projektek folytatását is Turócszentmártonban és Besztercebányán. Ezzel kapcsolatban a miniszterelnök felszólította, hogy személyesen ellenőrizze a munkálatok menetét. Dolinková nyilatkozott az iglói (Spišská Nová Ves) kórházzal aláírt medializált módosításról is. A létesítmény a Penta pénzügyi csoporthoz tartozik.

 

A miniszter minden kritikát visszautasított. „Ha nem lenne rendben, soha nem írtunk volna alá egy ilyen módosítást“ – kommentálta.

 

Elmondása szerint az iglói kórház nemcsak rekonstruál és korszerűsít a helyreállítási tervből, hanem új épületet is épít. Az építkezésnél történt, hogy a módosítással összehangolták a feltételeket más projektekkel. A szerkezetépítési és szakmunkákat 2026. június 30-ig, a végleges berendezést 2028 végére kell befejezni.

 

SITA

Megosztás:

Tetszett önnek ez a cikk?

Kattintson az alábbi gombra vagy a kommentek között bővebben is kifejtheti véleményét.

Ön lehet az első aki a tetszik gombra kattint!