Nyitókép: noviny.sk

 

Miroslav Radačovský független európai parlamenti képviselő egy hófehér galambot engedett ki az ülésteremben. Az egész jelenetet videó is megörökítette, amelyet Martin Hojsík (PS), az Európai Parlament alelnöke osztott meg a közösségi oldalán.

 

Radačovskýnak ez volt az utolsó parlamenti fellépése a közelgő EP-választások előtt. Ennek keretében engedte ki a galambot egy, a vállán tartott táskából. Az EP-képviselő eközben arról beszélt, hogy békét kíván egész Európának.

 

„Békét kívánok egész Európának, beleértve az oroszokat és az ukránokat is

 

 hirdetes_810x300  

– mondta beszédében Radačovský.

 

„Engedjék meg, hogy szabadon engedjem ezt a galambot annak jeleként, hogy Európának békére van szüksége“

 

– tette hozzá.

 

 

Tettével állítólag sikert aratott

 

A Startitup magát az EP-képviselőt is megkereste az eseménnyel kapcsolatban. Radačovský szerint a galamb szabadon engedése a béke fontosságát jelképezte Európában, és egyben gesztus volt, hogy búcsút mondjon 5 éves európai parlamenti mandátumának. Mint mondta, nem tartja helytelennek egy állat szabadon engedését az Európai Parlament helyiségeiben.

 

Az EP-képviselő szerint a „békegalambot” számos európai parlamenti kollégája is jóváhagyta, és gratuláltak a tettéhez.

 

„Sokkal szebbnek tartom, mintha drónt bocsátanánk ki”

 

– folytatta Radačovský, aki meg van győződve arról, hogy ha a világon minden békére vágyó ember elengedne egy galambot, az „az összes bombát szállító drónt szétoszlatná”.

 

A PS szerint szégyent hozott Szlovákiára

 

Az Európai Parlament alelnöke, Martin Hojsík (PS) ugyanakkor kritikus véleményt fogalmazott meg az egész esettel kapcsolatban.

 

Ez hihetetlen szégyen Szlovákia számára! A független képviselők munka helyett szó szerint cirkuszt csinálnak az Európai Parlamentben”

 

– írta Hojsík a közösségi oldalon.

 

„Nem a munka valódi eredménye és az ország jó híre érdekli őket, hanem a szenzációk, kiabálások, videóforgatások és újonnan már az állatkínzás is. Ez az ötéves mandátumuk bizonyítványa”

 

– tette hozzá az alelnök.

 

Startitup, Körkép.sk

Megosztás:

Tetszett önnek ez a cikk?

Kattintson az alábbi gombra vagy a kommentek között bővebben is kifejtheti véleményét.

Eddig 2 olvasónak tetszik ez a cikk.